Friss: Megvan az előválasztás nem hivatalos végeredménye (részletek a cikkben)


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Egy hétig szavazhattak a budapesti emberek, hogy eldöntsék, Horváth Csaba (MSZP) vagy Karácsony Gergely (Párbeszéd) legyen-e az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Szolidaritás közös jelöltje a főpolgármesteri posztra.

Az ellenzék célja, hogy pusztán egy ellenzéki jelölt álljon szemben a Fidesz jelöltjével és ez a jelölt ne valami háttéralkuk alapján álljon össze, hanem a budapestiek döntése alapján.

Molnár Zsolt szocialista politikus szerint az előválasztás egy szövetséget kovácsol össze vasárnapra és nem az számít, hogy ki nyer, hanem hogy októberben az ellenzék változást érjen el Budapesten.

A hét minden napján hatalmas sorokban várakoztak az emberek a tereken felállított szavazó sátraknál, végül a szavazás ma délben lezárult. Megkezdődött a szavazatszámlálás, az MSZP tájékoztatása szerint 15 órára várható a hivatalos eredményhirdetés.

előválasztás, szavazat számlálás – Fotó: MSZP

 

előválasztás, szavazat számlálás – Fotó: MSZP

Meg nem erősített forrásunk szerint közel 35.000 budapesti lakos szavazott a héten, s Karácsony Gergely nyerte meg az előválasztást. A szavazatok körülbelül 80 százalékával

Gratulálunk a győzelemhez.

 

 


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük