Szanyi letörölné Orbán arcáról a cinikus vigyort – nagy ütközetre készül a szoci politikus


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 2.3K
    Shares

Az MSZP alelnöke, Szanyi Tibor EP-képviselő is hozzászólt az Európai Parlament mai plenáris ülésén, amely a jogállamiság és az alapjogok magyarországi helyzetét a tavaly szeptemberi Sargentini-jelentés vitája után néhány hónapon belül immár másodszor vette górcső alá.

A téma ismételt napirendre tűzését a testület a nagy többséggel elfogadott parlamenti jelentésben élesen bírált helyzet további romlása, az Orbán-kormány által elkövetett, vagy eltűrt újabb jogsértések indokolták, különösen a CEU kiszorítása, az igazságszolgáltatás, valamint az ellenzéki képviselőket ért erőszak okán.

Szanyi Tibor szerint a magyarországi helyzet nem csak hogy romlott, de az Orbán-rezsim tovább lépett a jogállam lebontásában: eszközei között megjelent a politikai ellenzékkel szembeni leplezetlen fizikai erőszak.

„Európai demokráciákban példátlan, szinte hihetetlen jelenet, de saját szememmel láttam, mert jelen voltam: A magyar köztelevízió épületében a politikai ellenőrző munkájukat jogszerűen végezni próbáló ellenzéki parlamenti képviselőket a hatalom utasítására fegyveres őrök – valójában verőemberek – ütlegelnek, kínoznak, majd az épületből durván, szó szerint kidobnak.

Majd ugyanez a hatalom – az Orbán pártjából kinevezett, azt készségesen kiszolgáló főügyész révén – mindezt nem minősíti törvénysértőnek, sőt, a diktatúra végtelen cinizmusa jegyében még a bántalmazott politikusokat vádolja meg” – számolt be képviselőtársainak a magyar politikus.

Szanyi Tibor szerint sok más példa mellett ez a gyalázat is arra utal, hogy a Sargentini-jelentés után Orbán diktatúrája végképp gátját vesztette és immár nem csak semmibe veszi az európai értékeket, de kifejezetten provokálja az EP-t, s nem mellékesen: ezáltal az orbáni kleptokrácia kiépítését évek óta – akarva-akaratlanul – finanszírozó EU-t és tagállamait.

A magyar kormánynak a plenáris ülés napirendje kapcsán kiadott nyilatkozatára utalva Szanyi Tibor emlékeztette képviselőtársait:


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

„Ugyanez a gátlástalanság és a cinizmus jelenik meg abban is, hogy Orbán azt üzeni az európai törvényhozóknak: jelentéktelenek, vitára érdemtelenek, egyébként is Soros György zsoldjában állnak, ám néhány hónap múlva úgyis eltűnnek, hogy a hozzá hasonló populisták vehessék át helyüket az EP-ben és az európai intézmények élén.


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Azt hiszem, ez az – eszelős, de annál veszélyesebb – kirohanás önmagában is figyelmeztet: európai demokratákként, az Unió értékei iránt elkötelezett képviselőkként közös felelősségünk, hogy választóink segítségével májusban végképp letöröljük a cinikus vigyort az Orbán-féle mini-diktátorok és egyéb szélsőséges nacionalisták arcáról”.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 2.3K
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük