Senkit nem hagyunk az út szélén… – Inkább pici rásegítéssel kivárjuk míg meghaltok?


Szent János Kórház Pszichiátriai osztály - Fotó: NOL (A kép jelen eseteben illusztráció)
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 1.7K
    Shares

Elgondolkodtató (Saját tapasztalat) A magyar egészségügy pro-kontra vélemény.

Vasárnap rosszul lettem , szó szerint küzdöttem az életet adó levegőért , erős mellkas nyomás érzés , mintha valaki rám ült volna. Kihívtuk az ügyeletet , majd várakozás. A kimerültségtől kis időre sikerült elaludnom , közben a férjem telefonált , az ügyelet átpasszolt a mentősöknek, a mentő vissza az ügyeletnek , az ügyelet velem akart kommunikálni , elmondtam a panaszom ők vissza passzoltak a mentősöknek majd végül 2,5 -3 óra elteltével az ügyelet jött ki hozzám.

Szokásos rutin vizsgálatok , aminek a vége az lett , hogy azonnal kórház , tüdő embólia gyanúval. Na már most a tünetek alapján ha épp infarktusom lett volna, akkor az ide-oda hárítás miatt nem biztos , hogy ez a poszt megíródna most.

Borzasztó , hogy azt gondolják ,hogy az ember kitalálja , hogy rosszul van, holott egy sima részeghez néha 5 perc alatt kiér a mentő , lehet tagadni de volt már erre példa. A mumus Honvéd SBO-n kötöttem ki , ahol az ambuláns lap alapján nem kellett várnom x órákat azonnal toltak a vizsgálóba, amiért hálás vagyok, és szeretném megköszönni a doktornőnek a segítségét , aki a hisztim ellenére nyugtatott , pedig egy artériás vérvételt az ellenségemnek sem kívánnék pláne nem 7x mire sikerült végre levenni.

Az orvosok leterheltek , nevezett doktornő du 3-kor evett először, ellátott a műszakjában kb 8-10 beteget , ami nem abból áll , hogy jajj szegény elvágta az ujját ragtapasz,matrica aztán mehetsz dolgodra.

A folyosó tele volt beteggel, idős fiatal egyaránt, az egyik néni várta a mentősöket akik vissza viszik a másik kórházba , nincs senkije egyedül van. A másik férfi folyamatosan jelzi , hogy rosszul van szintén fulladt , hosszú percek teltek el , mire végre valaki aki segíteni tud ráfigyelt. Az ott sorakozó tömeg látványától is beteg lesz az ember, pláne ,hogy van akit inkább lenyugtatóznak , hogy hallgasson vagy a folyosón az emberi méltóságot aláásva katétereznek meg. Rajtam is elvégeztek CT-t , vérvizsgálatokat stb.

Az ítélet, feküdjek be… hát nem tettem , lehetek felelőtlen hülye, de voltak ott nálam súlyosabb betegek és kevés a hely. Plusz , hál ‘istennek a magam 29 évével van még bennem annyi erő , hogy érezzem mikor kell hallgatni az orvosra és mikor nem , így 6 óra eltöltött idő után saját felelősségemre haza jöttem, persze a váltás utáni kezelő doki 100x elmondta , hogy meg fogok halni.


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Jelentem nem haltam meg , más helyen kivizsgáltak kórházi bent fekvés nélkül és kaptam gyógyszert, szóval köszi élek. Mélyebben nem mászok bele a történtekbe , viszont megjegyezném , hogy katasztrófa ami megy. 3 órán át matekozott az ügyelet és a mentő , hogy mit lépjen..a papíron a saját felelősség résznél ha haza fele meghalok a kórház nem felelős a halálomért , ez is oké.


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

De mi van azokkal a betegekkel akik már a kórházban vannak és várnak , és a várakozás közben halnak meg , az kinek a felelőssége? Hiszen több olyan cikk,történetet hallottunk már , ahol ez történt és a kórház mossa kezeit… Kérdezem én a nagy felcsúti Ramszeszt , hogy jól van ez így b.ssza meg?

Nem külföldre kell vinni a pénzt , hanem itthon olyan rendszert létre hozni, ahol az emberi élet igenis számít , akár fiatal akár idős az utolsó percig küzdeni kell egy emberi életért. Ha abban a 3 órában inkfartusom lett volna és nem volt megoldott,hogy bejussak másképp a kórházba akkor az kinek a felelőssége lett volna?? Normális egészségügyet követelünk, ha már fizetünk érte ,ide kell a pénzt tolni Viktor fiam nem Szíriába meg a haverok zsebébe, vagy ha úgy gondolod, hogy magánorvoshoz menjek akkor a 10 év alatt befizetett adómat utald vissza és mindjárt meg tudom tenni,hogy magánkórházban kezeltessem magam , ugyanis 10 éve dolgozom nem 8 órákat , hanem 12-16 órákat és már rossz a szívem..és még 30 éves sem vagyok..

Ha szerinted Magyarországon a magyarok az elsők akkor ne csak mond hanem bizonyítsd. De a legjobb lenne ,ha eltakarodnál mert Te nem a népedért vagy hanem a néped ellen..irtod a, magyar népet.. És ezúton köszönöm azoknak az orvosoknak, ápolóknak a segítséget akik túlhajszolva fáradtan, megmentették az életemet és őket kell megbecsülni akik a hivatásuknak valóban eleget tesznek , mert számít nekik az eskü , hogy életet mentenek és nem életet vesznek el!!

T.A.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 1.7K
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük