Szent János Kórház Pszichiátriai osztály - Fotó: NOL (A kép jelen eseteben illusztráció)
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Elgondolkodtató (Saját tapasztalat) A magyar egészségügy pro-kontra vélemény.

Vasárnap rosszul lettem , szó szerint küzdöttem az életet adó levegőért , erős mellkas nyomás érzés , mintha valaki rám ült volna. Kihívtuk az ügyeletet , majd várakozás. A kimerültségtől kis időre sikerült elaludnom , közben a férjem telefonált , az ügyelet átpasszolt a mentősöknek, a mentő vissza az ügyeletnek , az ügyelet velem akart kommunikálni , elmondtam a panaszom ők vissza passzoltak a mentősöknek majd végül 2,5 -3 óra elteltével az ügyelet jött ki hozzám.

Szokásos rutin vizsgálatok , aminek a vége az lett , hogy azonnal kórház , tüdő embólia gyanúval. Na már most a tünetek alapján ha épp infarktusom lett volna, akkor az ide-oda hárítás miatt nem biztos , hogy ez a poszt megíródna most.

Borzasztó , hogy azt gondolják ,hogy az ember kitalálja , hogy rosszul van, holott egy sima részeghez néha 5 perc alatt kiér a mentő , lehet tagadni de volt már erre példa. A mumus Honvéd SBO-n kötöttem ki , ahol az ambuláns lap alapján nem kellett várnom x órákat azonnal toltak a vizsgálóba, amiért hálás vagyok, és szeretném megköszönni a doktornőnek a segítségét , aki a hisztim ellenére nyugtatott , pedig egy artériás vérvételt az ellenségemnek sem kívánnék pláne nem 7x mire sikerült végre levenni.

Az orvosok leterheltek , nevezett doktornő du 3-kor evett először, ellátott a műszakjában kb 8-10 beteget , ami nem abból áll , hogy jajj szegény elvágta az ujját ragtapasz,matrica aztán mehetsz dolgodra.

A folyosó tele volt beteggel, idős fiatal egyaránt, az egyik néni várta a mentősöket akik vissza viszik a másik kórházba , nincs senkije egyedül van. A másik férfi folyamatosan jelzi , hogy rosszul van szintén fulladt , hosszú percek teltek el , mire végre valaki aki segíteni tud ráfigyelt. Az ott sorakozó tömeg látványától is beteg lesz az ember, pláne ,hogy van akit inkább lenyugtatóznak , hogy hallgasson vagy a folyosón az emberi méltóságot aláásva katétereznek meg. Rajtam is elvégeztek CT-t , vérvizsgálatokat stb.

Az ítélet, feküdjek be… hát nem tettem , lehetek felelőtlen hülye, de voltak ott nálam súlyosabb betegek és kevés a hely. Plusz , hál ‘istennek a magam 29 évével van még bennem annyi erő , hogy érezzem mikor kell hallgatni az orvosra és mikor nem , így 6 óra eltöltött idő után saját felelősségemre haza jöttem, persze a váltás utáni kezelő doki 100x elmondta , hogy meg fogok halni.

Jelentem nem haltam meg , más helyen kivizsgáltak kórházi bent fekvés nélkül és kaptam gyógyszert, szóval köszi élek. Mélyebben nem mászok bele a történtekbe , viszont megjegyezném , hogy katasztrófa ami megy. 3 órán át matekozott az ügyelet és a mentő , hogy mit lépjen..a papíron a saját felelősség résznél ha haza fele meghalok a kórház nem felelős a halálomért , ez is oké.

De mi van azokkal a betegekkel akik már a kórházban vannak és várnak , és a várakozás közben halnak meg , az kinek a felelőssége? Hiszen több olyan cikk,történetet hallottunk már , ahol ez történt és a kórház mossa kezeit… Kérdezem én a nagy felcsúti Ramszeszt , hogy jól van ez így b.ssza meg?

Nem külföldre kell vinni a pénzt , hanem itthon olyan rendszert létre hozni, ahol az emberi élet igenis számít , akár fiatal akár idős az utolsó percig küzdeni kell egy emberi életért. Ha abban a 3 órában inkfartusom lett volna és nem volt megoldott,hogy bejussak másképp a kórházba akkor az kinek a felelőssége lett volna?? Normális egészségügyet követelünk, ha már fizetünk érte ,ide kell a pénzt tolni Viktor fiam nem Szíriába meg a haverok zsebébe, vagy ha úgy gondolod, hogy magánorvoshoz menjek akkor a 10 év alatt befizetett adómat utald vissza és mindjárt meg tudom tenni,hogy magánkórházban kezeltessem magam , ugyanis 10 éve dolgozom nem 8 órákat , hanem 12-16 órákat és már rossz a szívem..és még 30 éves sem vagyok..

Ha szerinted Magyarországon a magyarok az elsők akkor ne csak mond hanem bizonyítsd. De a legjobb lenne ,ha eltakarodnál mert Te nem a népedért vagy hanem a néped ellen..irtod a, magyar népet.. És ezúton köszönöm azoknak az orvosoknak, ápolóknak a segítséget akik túlhajszolva fáradtan, megmentették az életemet és őket kell megbecsülni akik a hivatásuknak valóban eleget tesznek , mert számít nekik az eskü , hogy életet mentenek és nem életet vesznek el!!

T.A.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: