Operett Színház - Fotó: szinhaz.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mi lesz veled Operett Színház??? Minden jel szerint borzalmas irányt vesznek a dolgok a Fővárosban.

Magyar operett hagyományát szeretné továbbra is népszerűsíteni a Budapesti Operettszínház – hangsúlyozta Kiss-B. Atilla, a színház pénteken hivatalba lépett főigazgatója az első társulati ülésen, amelyen bemutatták a színház vezetésének új tagjait is. Halkan jegyezzük meg,  az öt éves terve a darabok terén nagyon nem ezt mutatja…

Nemzeti dalszínház a Budapesti Operettszínház élére 2019. február elsejétől kinevezett Kiss B. Atilla pályázatának az alcíme. A Kossuth-díjas operaénekes csak a döntés után hozta nyilvánosságra a több mint száz oldalas dokumentumban leírt elképzeléseit.

Mint ismert, Kiss B. mellett Lőrinczy György jelenlegi főigazgató és Szente Vajk színész-rendező is aspirált a pozícióra, de a bizottság többsége az ötvenöt éves operaénekest tartotta alkalmasnak az Operett vezetésére.

Kiss B. Attila – Fotó: MTI / Máth Zoltán

A 2019/20-as évadra a nagyszínpadra Kacsóh: János vitéz, Suppé: Boccaccio, Szakcsi Lakatos: Bestia, Kocsák: Légy jó mindhalálig című premiereket tervezi, a Teátrumban Weill: Koldusoperáját és egy magyar zenés darab ősbemutatóját képzeli el, míg a Raktárszínházban Eisemann: Egy csók és más semmi című darabját láthatja majd a közönség.

A főigazgató elmondta: főigazgatóként célja, hogy az Operettszínházat a már stratégiai fontosságú nemzeti kulturális intézmények, mint a Művészetek Palotája, a Nemzeti Színház vagy a Magyar Állami Operaház minőségi szintjére, rangjára emelje.

“Azt szeretném, hogy tudatosan és következetesen dolgozzunk azon, hogy nem egymást legyőzve, hanem egymást magunk fölé emelve legyünk sikeresek” – hangsúlyozta. Hozzátette: a társulat művészeinek lehetősége lesz arra, hogy más intézményekben vendégszerepeljenek, de főigazgatóként arra törekszik, hogy a társulat minden tagja “itt érezze magát legjobban otthon”, nagy változásokra társulaton belül nem fog sor kerülni.

Az Operettszínház adja a Budavári Palotakoncertekhez a művészeket és a műsort is – mondta, hozzátéve, hogy terveik szerint három előadással is vendégszerepelnek Baján augusztus végén. Folynak a tárgyalások a BB Promotionnel A Szépség és a Szörnyeteg című produkció turnéjának folytatásáról, de terveik szerint a művet Magyarországon is bemutatják.

A közmédiával együttműködve a következő szilveszteri műsort az Operettszínházban rögzítik és a tervek szerint további előadásokról is felvételt készült majd a közmédia.

Krucsainé Herter Anikó kulturális ügyekért felelős helyettes államtitkár elmondta: az Emberi Erőforrások Minisztériuma számára kiemelkedően fontos a Budapesti Operettszínház. A helyettes államtitkár szerint az intézmény legfontosabb feladata, hogy az operettet mint különleges magyar műfajt “az értékén kezelje, presztízsét továbbnövelje a magyar és a nemzetközi művészeti életben”.

A pénteki társulati ülésen bemutatták az Operettszínház új vezetőit: Kriza Zsigmond ügyvezető igazgatót, Apáti Bence balettigazgatót, Pfeiffer Gyula főzeneigazgatót és Maróti Szilvia gazdasági igazgatót.

Forrás: Operettinfo / Népszava / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: