Kezdődik a színházban is… Mikor a szakember helyére beültetik az első útba eső NER lovagot…


Operett Színház - Fotó: szinhaz.hu
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 612
    Shares

Mi lesz veled Operett Színház??? Minden jel szerint borzalmas irányt vesznek a dolgok a Fővárosban.

Magyar operett hagyományát szeretné továbbra is népszerűsíteni a Budapesti Operettszínház – hangsúlyozta Kiss-B. Atilla, a színház pénteken hivatalba lépett főigazgatója az első társulati ülésen, amelyen bemutatták a színház vezetésének új tagjait is. Halkan jegyezzük meg,  az öt éves terve a darabok terén nagyon nem ezt mutatja…

Nemzeti dalszínház a Budapesti Operettszínház élére 2019. február elsejétől kinevezett Kiss B. Atilla pályázatának az alcíme. A Kossuth-díjas operaénekes csak a döntés után hozta nyilvánosságra a több mint száz oldalas dokumentumban leírt elképzeléseit.

Mint ismert, Kiss B. mellett Lőrinczy György jelenlegi főigazgató és Szente Vajk színész-rendező is aspirált a pozícióra, de a bizottság többsége az ötvenöt éves operaénekest tartotta alkalmasnak az Operett vezetésére.

Kiss B. Attila – Fotó: MTI / Máth Zoltán

A 2019/20-as évadra a nagyszínpadra Kacsóh: János vitéz, Suppé: Boccaccio, Szakcsi Lakatos: Bestia, Kocsák: Légy jó mindhalálig című premiereket tervezi, a Teátrumban Weill: Koldusoperáját és egy magyar zenés darab ősbemutatóját képzeli el, míg a Raktárszínházban Eisemann: Egy csók és más semmi című darabját láthatja majd a közönség.

A főigazgató elmondta: főigazgatóként célja, hogy az Operettszínházat a már stratégiai fontosságú nemzeti kulturális intézmények, mint a Művészetek Palotája, a Nemzeti Színház vagy a Magyar Állami Operaház minőségi szintjére, rangjára emelje.

“Azt szeretném, hogy tudatosan és következetesen dolgozzunk azon, hogy nem egymást legyőzve, hanem egymást magunk fölé emelve legyünk sikeresek” – hangsúlyozta. Hozzátette: a társulat művészeinek lehetősége lesz arra, hogy más intézményekben vendégszerepeljenek, de főigazgatóként arra törekszik, hogy a társulat minden tagja “itt érezze magát legjobban otthon”, nagy változásokra társulaton belül nem fog sor kerülni.Az Operettszínház adja a Budavári Palotakoncertekhez a művészeket és a műsort is – mondta, hozzátéve, hogy terveik szerint három előadással is vendégszerepelnek Baján augusztus végén. Folynak a tárgyalások a BB Promotionnel A Szépség és a Szörnyeteg című produkció turnéjának folytatásáról, de terveik szerint a művet Magyarországon is bemutatják.

A közmédiával együttműködve a következő szilveszteri műsort az Operettszínházban rögzítik és a tervek szerint további előadásokról is felvételt készült majd a közmédia.

Krucsainé Herter Anikó kulturális ügyekért felelős helyettes államtitkár elmondta: az Emberi Erőforrások Minisztériuma számára kiemelkedően fontos a Budapesti Operettszínház. A helyettes államtitkár szerint az intézmény legfontosabb feladata, hogy az operettet mint különleges magyar műfajt “az értékén kezelje, presztízsét továbbnövelje a magyar és a nemzetközi művészeti életben”.

A pénteki társulati ülésen bemutatták az Operettszínház új vezetőit: Kriza Zsigmond ügyvezető igazgatót, Apáti Bence balettigazgatót, Pfeiffer Gyula főzeneigazgatót és Maróti Szilvia gazdasági igazgatót.

Forrás: Operettinfo / Népszava / BalraMagyar


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 612
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük