Gyalázat a MÁV-nál: ez lenne Orbánék legnagyobb büszkesége?


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 635
    Shares

A kormány egyik kiemelt projektje a vasúti korszerűsítés. Hát mit ne mondjak, az odáig megvan, hogy kívülről lemázolják az állomásépületeket. Na meg a hírek szerint bezárják azokat a szárnyvonalakat, amelyeket a Gyurcsány kormány akart és ami miatt akkora patáliát csaptak a Fideszesek, hogy zengett a sajtó tőle.

Láttam én még olyan plakátot, a Fidesztől, hogy vissza akarják adni a vasutas munka becsületét. Hát nem sikerült. Persze ilyenkor hol van Gaskó meg a gördülő sztrájkja?

Az alábbi bejegyzést a közlekedő tömeg facebook oldalán találtam és bevallom ökölbe rándult a kezem tőle:

Leállítva rohasztja a MÁV-Start legmodernebb személykocsijait, miközben nincs hely az InterCity-vonatokon

Többször beszámoltunk már arról, hogy a MÁV-Start milyen felelőtlen módon bánik még a legkényelmesebb, korszerű járműveivel is. Ezt támasztják alá azok a néhány napja készült képek is, melyeken egy, a Keleti pályaudvar egyik tárolóvágányán pusztuló EuroCity-kocsi látható.

A légkondicionált, 200 km/h-s sebességre is alkalmas jármű utoljára 2007-ben kapott 4 évig érvényes hatósági vizsgát, vagyis legalább 8 éve (!) nincs forgalomban. Úgy tűnik, hogy bár azóta az utasok nem használhatják, de mások igen: a jelenlegi állapota alapján életvitelszerűen laknak benne.Mindeközben rendszeresen előfordul, hogy az InterCity-vonatokra nem jut elegendő minőségi kocsi, emiatt sokan kénytelenek több órás útjukat öreg, kényelmetlen erősítő járműveken eltölteni, vagy fel sem férnek a vonatra.

Számos másik kocsi van hasonló helyzetben – a MÁV-Startnak sürgősen fel kellene újítania ezeket, hogy ismét utasokat szállíthassanak. Az IC+-hoz hasonló presztízsprojektek helyett a meglévő állomány karbantartása és üzemeltetése kell, hogy legyen a prioritás.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 635
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük