Molnár Zsolt az MSZP pártigazgatója
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ritka dolog az, amikor valami ennyire megmozgatja a budapesti szavazópolgárokat, de minden jel szerint az előválasztás egy ilyen ügy lehet.

Molnár Zsolt csütörtökön Budapesten, a voksolás egyik helyszínén, a Széll Kálmán téren felállított sátor mellett tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy több mint tizenhatezren szavaztak eddig a vasárnapig tartó előválasztáson.

Hangsúlyozta, az őszi önkormányzati választáson a “Fidesz emberével”, Tarlós István főpolgármesterrel szemben egy ellenzéki jelöltnek kell állnia.

Arra biztatta a fővárosiakat, hogy vasárnap délig adják le szavazatukat. Az MSZP főpolgármester-jelöltjének, Horváth Csabának a támogatását kérte.

A szocialista politikus szerint az előválasztás egy szövetséget kovácsol össze vasárnapra és nem az számít, hogy ki nyer, hanem hogy októberben az ellenzék változást érjen el Budapesten.

Molnár Zsolt úgy látja, a 2022-es parlamenti választás felé vezető úton a legfontosabb mérföldkő az idei önkormányzati választás, mert most lehet megalapozni a változást az egész országban. Megerősítette, történelmi jelentőségűnek tartja a hétfőn indult, a budapesti szocialisták által kezdeményezett előválasztást, mivel soha korábban még nem volt ilyen Magyarországon.

Úgy értékelt, annak ellenére, hogy sokan akadályozták az előválasztást, látható, hogy a választópolgárok véleményét nem lehet elfojtani.

A vasárnapi eredményhirdetést követő menetrendet tudakoló kérdésre Molnár Zsolt közölte, folytatják a felkészülést az őszi önkormányzati és a tavaszi európai parlamenti választásra. Az előválasztás győztese összeállít egy stábot, amellyel készül az őszi választásra, illetve ha szükséges, a júniusi, második előválasztásra – részletezte.

A politikus szerint a jelöltektől függ, hogy júniusban tartanak-e még egy előválasztást. Amennyiben lesz jelölt, aki kihívja a mostani győztest, és azt állítja, neki nagyobb a támogatottsága, akkor megtartják a júniusi fordulót – magyarázta.

Hozzátette: a júniusi voksolás Puzsér Róberttől, az LMP által is támogatott független főpolgármester-jelölttől, az LMP-től és másoktól függ. Mi állunk a második forduló elé – hangoztatta.

Az újabb jelöltek felbukkanását firtató kérdésre Molnár Zsolt úgy fogalmazott, arra biztatja az indulását tervezőt, hogy júniusban jöjjön rá arra, hogy főpolgármester-jelölt szeretne lenni, ne augusztusban vagy szeptemberben, mert az – mondta – a Fidesz forgatókönyve.

Aki nem vesz részt a második fordulóban, az nyilvánvalóan a Fideszt fogja támogatni – jelentette ki.

Az előválasztás lebonyolításában részt vesz a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd és a Szolidaritás.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: