A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  
Egyre inkább úgy tűnik, hogy összeszedte magát az ellenzék és megindult a kormány ellen.

Budapesten a jelek szerint sikeres az előválasztás, ugyanis már több mint 10 ezren vettek részt a folyamat első fordulójában, ahol a szavazók arról döntenek, hogy Karácsony Gergely vagy Horváth Csaba legyen a baloldal közös jelöltje.


Kövess minket facebookon is


A folyamat második fordulójában pedig a megválasztott baloldali jelölt mérkőzik meg az ellenzék más pártjainak jelöltjeivel. Komoly a tét, ugyanis a jelek szerint hatalmas győzelmet arathat az ellenzék a fővárosban, abban az esetben, ha egységes az ellenzéki fellépés.

Azonban ezen túl is biztatóak a jelek.

Ugyanis egyre több településen megindultak a tárgyalások a közös polgármesterjelöltekről és úgy néz ki, megszületett az első komoly megállapodás is. Nem is akárhol.

Szombathelyen az országban elsőként megállapodást kötött az MSZP, a DK, az LMP és a Momentum arról, hogy közösen indítanak jelölteket az őszi önkormányzati választáson – írja a 24.hu.

A portál információi szerint pénteken mutatják be a pártok által állított 14 jelöltet, de azt már most tudni lehet, hogy a közös ellenzéki polgármester-jelölt az MSZP-s Nemény András lesz, aki 2018-as parlamenti választáson 30 százalékot szerzett az akkor 49 százalékkal nyerő Hende Csabával volt honvédelmi miniszterrel szemben.

A hírek szerint az ellenzéki összefogást a Jobbik és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is támogatja, az útobinak maximum listás hely juthat. Szombathely eddig is azok közé a megyeszékhelyek közé tartozott, ahol a pártok nem álltak messze a koordinált fellépéstől. Ahogy arról mi is írtunk, január elején az ellenzéki oldal egyetértésben szavazta le a “rabszolgatörvényt” az általuk összehívott rendkívüli közgyűlésen.


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.


Nemény András akkor ezt történelmi eseménynek nevezte, hiszen egy oldalra állt a teljes közgyűlési ellenzék, a Jobbikot is beleértve, a Momentum, a Kétfarkú Kutyapárt, a civilek és a szakszervezetek.

A városban ráadásul eddig is hozott eredményt az ellenzéki együttműködést, az október 14-én megtartott időközi önkormányzati választáson – amit a hosszú időt előzetes letartóztatásban töltő MSZP-s Czeglédy Csaba mandátumának megszűnése miatt írtak ki – ugyanis az ő jelöltjük tudott jelentős többséget szerezni: 927-en voksoltak László Győzőre, az Éljen Szombathely! jelöltjére, míg a Fidesz-KDNP által indított Melega Miklós 696 szavazatot kapott. 


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here