Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egyre inkább úgy tűnik, hogy összeszedte magát az ellenzék és megindult a kormány ellen.

Budapesten a jelek szerint sikeres az előválasztás, ugyanis már több mint 10 ezren vettek részt a folyamat első fordulójában, ahol a szavazók arról döntenek, hogy Karácsony Gergely vagy Horváth Csaba legyen a baloldal közös jelöltje.

A folyamat második fordulójában pedig a megválasztott baloldali jelölt mérkőzik meg az ellenzék más pártjainak jelöltjeivel. Komoly a tét, ugyanis a jelek szerint hatalmas győzelmet arathat az ellenzék a fővárosban, abban az esetben, ha egységes az ellenzéki fellépés.

Azonban ezen túl is biztatóak a jelek.

Ugyanis egyre több településen megindultak a tárgyalások a közös polgármesterjelöltekről és úgy néz ki, megszületett az első komoly megállapodás is. Nem is akárhol.

Szombathelyen az országban elsőként megállapodást kötött az MSZP, a DK, az LMP és a Momentum arról, hogy közösen indítanak jelölteket az őszi önkormányzati választáson – írja a 24.hu.

A portál információi szerint pénteken mutatják be a pártok által állított 14 jelöltet, de azt már most tudni lehet, hogy a közös ellenzéki polgármester-jelölt az MSZP-s Nemény András lesz, aki 2018-as parlamenti választáson 30 százalékot szerzett az akkor 49 százalékkal nyerő Hende Csabával volt honvédelmi miniszterrel szemben.

A hírek szerint az ellenzéki összefogást a Jobbik és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is támogatja, az útobinak maximum listás hely juthat. Szombathely eddig is azok közé a megyeszékhelyek közé tartozott, ahol a pártok nem álltak messze a koordinált fellépéstől. Ahogy arról mi is írtunk, január elején az ellenzéki oldal egyetértésben szavazta le a “rabszolgatörvényt” az általuk összehívott rendkívüli közgyűlésen.

Nemény András akkor ezt történelmi eseménynek nevezte, hiszen egy oldalra állt a teljes közgyűlési ellenzék, a Jobbikot is beleértve, a Momentum, a Kétfarkú Kutyapárt, a civilek és a szakszervezetek.

A városban ráadásul eddig is hozott eredményt az ellenzéki együttműködést, az október 14-én megtartott időközi önkormányzati választáson – amit a hosszú időt előzetes letartóztatásban töltő MSZP-s Czeglédy Csaba mandátumának megszűnése miatt írtak ki – ugyanis az ő jelöltjük tudott jelentős többséget szerezni: 927-en voksoltak László Győzőre, az Éljen Szombathely! jelöltjére, míg a Fidesz-KDNP által indított Melega Miklós 696 szavazatot kapott.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: