Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hol vannak már azok a dicsőséges pillanatai a nemzeti rockzenekaroknak?

Annak idején nem csak a politikának, de a nemzeti rocknak is köszönhető volt, hogy 2009-ben 15%-al bekerült a Jobbik az Európa Parlamentbe, majd egy évre rá a nemzeti törvényhozásba. Persze az egy másik Jobbik volt, mint ahogyan a nemzeti rock is más volt mint ma.

A legsikeresebb jobboldali, nacionalista zenekar a Kárpátia tagadhatatlanul annak az oldalnak a zászlóshajója volt. Az hogy a zenekar politikai célokat szolgál és szolgált vitathatatlan. Fő célkeresztjükben a baloldal bírálata és a nemzeti oldal felmagasztalása volt, sajnos meglepően erős képekkel és jó zenei világgal.

No! Nem szerettem őket, de el kell ismerni amit csináltak az megkapó volt és ült. Viszont az az önmagából kifordult erőltetett ellenzék gyalázás, amit művelnek, nos alulmúlja mindazt amit az elmúlt tizensokévben felépített magáról a zenekar.

Rossz a zene, erőltetett a szöveg, ilyen az amikor valaki nem tud azonosulni azzal amit csinál.

Egyébként tavaly augusztusban írta meg az index, hogy a korábban a Fidesszel is kritikus, inkább a Jobbikhoz húzó zenekar a Kárpátia kapott egy kis kormányzati aprópénzt, akkor 5 millió forint érkezett az Emmitől dokumentumfilm-készítésre az együttes bankszámlájára.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: