Matolcsyt kinevezték, nem is akárhogy – ez túlmegy minden határon, annyira pofátlan!


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Az unortodox gazdaságpolitika apostola új stokit kapott.

Van az úgy, hogy valakinek kimagasló a teljesítménye és címet kap, meg van az úgy, hogy valaki címet kap. Végeredményét tekintve ugyanaz a kettő, de a mögötte lévő teljesítmény mennyire más.Úgy tűnik mindent megtesz a Debreceni Egyetem annak érdekében, hogy a működése biztosított és finanszírozott legyen. Míg korábban Putyin orosz elnököt nevezték ki az egyetem díszdoktorának, a legújabb kinevezett nem más, mint Matolcsy György a Magyar Nemzeti Bank elnöke, a kárpátok géniusza.

A doktori és habilitációs tanács húsz tagjából mindössze tizenegy szavazott: nyolcan Matolcsy György mellett, hárman ellene, a szenátus mégis gond nélkül döntött arról csütörtök délután, hogy a Magyar Nemzeti Bank elnöke a Debreceni Egyetem díszdoktora legyen.

A díszdoktori címek odaítélését általában megelőzi a doktori és habilitációs tanács ülése, ahol komoly érvek vagy ellenérvek hangoznak el, s szakmai viták után döntenek.

Ez azonban ezúttal elmaradt, a tanács tagjainak a felterjesztés szövege mellé mindössze egy szavazólapot küldtek, ahol be kellett behúzniuk az igent, a nemet vagy a tartózkodást.
Az ügymenetet jól ismerő forrásunk szerint kilencen vissza se küldték a lapot, hárman a nemet ikszelték be, s mindössze nyolcan támogatták az ötletet.

Vagyis az MNB-elnök esetében csak a szavazók többsége mondott igent a javaslatra, a tanács többsége nem támogatta azt. Ennek ellenére a szenátus mégis pozitívan bírálta el az előterjesztést.


– Formailag rendben volt a felterjesztés, bár garantáltan nem elegáns, és főleg a nagy rohanás oka ismeretlen – fogalmazott lapunknak az egyik vezető oktató, aki szerint elképzelhető ugyan, hogy Matolcsy György hiúságát legyezgetheti a díszdoktori cím, de ismerve a NER eddigi rendszerét, később majd az is kiderülhet, mihez kellett a sebtiben lezavart eljárás. – írja a Népszava.

Nem újdonság és nem is ritkaság, hogy saját magukat tüntetik ki a NER kegyeltjei, úgy néz ki, a Debreceni Egyetemen már hosszútávon gondolkodnak és szeretnék biztosítani az egyetem zavartalan működését.


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük