Matolcsyt kinevezték, nem is akárhogy – ez túlmegy minden határon, annyira pofátlan!


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Az unortodox gazdaságpolitika apostola új stokit kapott.

Van az úgy, hogy valakinek kimagasló a teljesítménye és címet kap, meg van az úgy, hogy valaki címet kap. Végeredményét tekintve ugyanaz a kettő, de a mögötte lévő teljesítmény mennyire más.

Úgy tűnik mindent megtesz a Debreceni Egyetem annak érdekében, hogy a működése biztosított és finanszírozott legyen. Míg korábban Putyin orosz elnököt nevezték ki az egyetem díszdoktorának, a legújabb kinevezett nem más, mint Matolcsy György a Magyar Nemzeti Bank elnöke, a kárpátok géniusza.

A doktori és habilitációs tanács húsz tagjából mindössze tizenegy szavazott: nyolcan Matolcsy György mellett, hárman ellene, a szenátus mégis gond nélkül döntött arról csütörtök délután, hogy a Magyar Nemzeti Bank elnöke a Debreceni Egyetem díszdoktora legyen.

A díszdoktori címek odaítélését általában megelőzi a doktori és habilitációs tanács ülése, ahol komoly érvek vagy ellenérvek hangoznak el, s szakmai viták után döntenek.Ez azonban ezúttal elmaradt, a tanács tagjainak a felterjesztés szövege mellé mindössze egy szavazólapot küldtek, ahol be kellett behúzniuk az igent, a nemet vagy a tartózkodást.

Az ügymenetet jól ismerő forrásunk szerint kilencen vissza se küldték a lapot, hárman a nemet ikszelték be, s mindössze nyolcan támogatták az ötletet.

Vagyis az MNB-elnök esetében csak a szavazók többsége mondott igent a javaslatra, a tanács többsége nem támogatta azt. Ennek ellenére a szenátus mégis pozitívan bírálta el az előterjesztést.

– Formailag rendben volt a felterjesztés, bár garantáltan nem elegáns, és főleg a nagy rohanás oka ismeretlen – fogalmazott lapunknak az egyik vezető oktató, aki szerint elképzelhető ugyan, hogy Matolcsy György hiúságát legyezgetheti a díszdoktori cím, de ismerve a NER eddigi rendszerét, később majd az is kiderülhet, mihez kellett a sebtiben lezavart eljárás. – írja a Népszava.

Nem újdonság és nem is ritkaság, hogy saját magukat tüntetik ki a NER kegyeltjei, úgy néz ki, a Debreceni Egyetemen már hosszútávon gondolkodnak és szeretnék biztosítani az egyetem zavartalan működését.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük