Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Jól megemlékeztek ezek is.

Az emberiség történetének egyik legnagyobb gaztette és katasztrófája a holokauszt, mely során több millió embert semmisítettek meg ipari körülmények között, szervezetten, sötét lelkű ostobák és gátlástalanul gonosz emberek akik a Harmadik Birodalom hadigépezetét szolgálták.

Megemlékezni azért fontos, mert egy emberként ki kell jelentenünk, hogy az emberiség legsötétebb pillanatainak soha, de soha nem szabad megismétlődnie.

A kormánypártok is megemlékeztek ma, egy közlemény formájában, ami minden üzenetet hordoz, csak éppen ezt az üzenetet hiányoljuk belőle. De ha valakinek hiányérzete lenne minden mást megkap, amely a kormánykommunikációból elmaradhatatlan. Burkolt migránsozás és az ellenzék szidása – ez jutott eszükbe a holokauszt kapcsán.

Azt írták: egyetlen nemzedék sem felejtheti a holokausztot, amely a 20. században több millió ember, köztük több százezer magyar megsemmisítéséhez vezetett. Úgy fogalmaztak: “A szabadjára engedett antiszemitizmus terrort, népirtást, és totális háborút hozott Európára és a világra.”

A kormánypárt arra hívta fel a figyelmet: a világ azt hitte, hogy ez nem ismétlődhet meg, most mégis sok zsidó ember újra félelemben él Nyugat-Európában, mert “a tömeges bevándorlással együtt az antiszemitizmust is rászabadították a kontinensre”.

A Fidesz szerint történelmi bűnt követnek el, akik antiszemita bevándorlók tömegeit engedik Európába és azok a magyar ellenzéki pártok is, amelyek a hatalom reményében képesek “összeborulni” az antiszemita, szélsőséges politikai erőkkel.

Az auschwitzi haláltábor 1945. január 27-én szabadult fel, ennek emlékére az ENSZ Közgyűlése 2005. november 1-jén január 27-ét a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapjává nyilvánította. Az egyhangúlag elfogadott határozat hangsúlyozza “az emlékezés és a tanítás kötelességét”, hogy a jövő nemzedékei megismerjék a hatmillió, túlnyomórészt zsidó áldozatot követelő náci tömeggyilkosságok történetét.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: