SZAVAZÁS: Legyen közös ellenzéki lista az EP választásokra?


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 11
    Shares

Ismét olvasóinkat kérdezzük!

Nemrégiben megjelent a Publicus-intézet kutatása, mely alapján, ha a teljes ellenzék összefogna – és Tóth Bertalan MSZP elnök javaslatát követve – közös listán indulna az EP választásokon, akkor az ellenzék legyőzhetné a Fideszt.

Régen volt már olyan, hogy karnyújtásnyira volt a Fidesz és az ellenzék, a mostani számok alapján azonban az látható, hogy a teljes népességben, ha a Jobbiktól a DK-ig közösen indulna az ellenzék a várható végeredmény:

Fidesz-KDNP 24%

Ellenzéki lista 28%

Ez pedig nem csak kis győzelem lenne, hanem lélektani pillanat is, ugyanis ebben az esetben nyílt versenyben verné meg az ellenzék a Fideszt.Igaz azonban az is, hogy sok ideológiai és érdekbeli ellentét húzódik meg a háttérben. Sok ellenzéki szavazó ódzkodik például a Jobbikkal való együttműködéstől és az is tény, hogy a Momentum ezen a választáson akár átmehet a tű fokán, ugyanis a 4%-on álló párt közelébe kerülhet a parlamenti bejutási küszöbnek.

Ugyanakkor ez a kockázat túl nagy, ugyanis, ha csak 1 tized százalékkal rosszabbul szerepel a párt, akkor majd 200 ezer szavazatot veszíthet az ellenzék, pont azt a 4%-ot amellyel vezet a Fidesz előtt.

Ön szívesen látna közös ellenzéki listát?

Legyen közös ellenzéki lista az EP választásokra?

View Results

Betöltés ... Betöltés ...

Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 11
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük