SZAVAZÁS: Legyen közös ellenzéki lista az EP választásokra?


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  • 11

Ismét olvasóinkat kérdezzük!

Nemrégiben megjelent a Publicus-intézet kutatása, mely alapján, ha a teljes ellenzék összefogna – és Tóth Bertalan MSZP elnök javaslatát követve – közös listán indulna az EP választásokon, akkor az ellenzék legyőzhetné a Fideszt.

Régen volt már olyan, hogy karnyújtásnyira volt a Fidesz és az ellenzék, a mostani számok alapján azonban az látható, hogy a teljes népességben, ha a Jobbiktól a DK-ig közösen indulna az ellenzék a várható végeredmény:

Fidesz-KDNP 24%

Ellenzéki lista 28%

Ez pedig nem csak kis győzelem lenne, hanem lélektani pillanat is, ugyanis ebben az esetben nyílt versenyben verné meg az ellenzék a Fideszt.

Igaz azonban az is, hogy sok ideológiai és érdekbeli ellentét húzódik meg a háttérben. Sok ellenzéki szavazó ódzkodik például a Jobbikkal való együttműködéstől és az is tény, hogy a Momentum ezen a választáson akár átmehet a tű fokán, ugyanis a 4%-on álló párt közelébe kerülhet a parlamenti bejutási küszöbnek.

Ugyanakkor ez a kockázat túl nagy, ugyanis, ha csak 1 tized százalékkal rosszabbul szerepel a párt, akkor majd 200 ezer szavazatot veszíthet az ellenzék, pont azt a 4%-ot amellyel vezet a Fidesz előtt.

Ön szívesen látna közös ellenzéki listát?Legyen közös ellenzéki lista az EP választásokra?

View Results

Betöltés ... Betöltés ...

A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  • 11
  • 11
    Shares

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük