Ökölbe szorul a kezed: Ezzel az ocsmány trükkel eltusolnak minden aljasságot


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  • 98

Beszélhetünk még egyáltalán demokráciáról?

Ezek után szerintem nehezen. Az ügyészségi nyomozás szervezete 2019. február 1-jével megújul, az eddigi széttagolt rendszere egy egységes struktúrába, a Központi Nyomozó Főügyészséghez és az alárendeltségében működő regionális illetékességű ügyészségekhez kerül” – írja az ügyészség a honlapján.A Büntetőeljárásról szóló törvény eddig az ügyészségi nyomozás kizárólagos hatáskörébe a bíró, az ügyész, a rendőrség és a NAV hivatásos állományú tagjai ellen elkövetett kiemelt súlyú bűncselekményeket rendelte, most azonban ide utalja a hivatalos személyekkel összefüggésben elkövetett korrupciós bűncselekményeket, így például a vesztegetés, a befolyás vásárlása, a befolyással üzérkedés meghatározott eseteit is.

A módosítás miatt az ügyészség szervezeti megújítására is sor kerül, ezért a járási és nyomozó ügyészségeken az ügyészségi nyomozással kapcsolatos tevékenység 2019. január 31-ével megszűnik.

Megszűnik az eddigiekben ügyészségi nyomozást végző Pestvidéki Nyomozó Ügyészség és Budapesti Nyomozó Ügyészség is.

A jövőben a Központi Nyomozó Főügyészségen a nyomozást a Nyomozó Osztály végzi, míg a regionális nyomozó ügyészségek közvetlen felettes szerve a Központi Nyomozó Főügyészég Nyomozás Felügyeleti Osztálya lesz.

A fővárosra kiterjedő illetékességgel létrejön a Fővárosi Nyomozó Ügyészség, amely a Fővárosi Főügyészségnek lesz alárendelve.
Forrás: HÍrklikk


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  • 98
  • 98
    Shares

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük