Ökölbe szorul a kezed: Ezzel az ocsmány trükkel eltusolnak minden aljasságot


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 98
    Shares

Beszélhetünk még egyáltalán demokráciáról?

Ezek után szerintem nehezen. Az ügyészségi nyomozás szervezete 2019. február 1-jével megújul, az eddigi széttagolt rendszere egy egységes struktúrába, a Központi Nyomozó Főügyészséghez és az alárendeltségében működő regionális illetékességű ügyészségekhez kerül” – írja az ügyészség a honlapján.

A Büntetőeljárásról szóló törvény eddig az ügyészségi nyomozás kizárólagos hatáskörébe a bíró, az ügyész, a rendőrség és a NAV hivatásos állományú tagjai ellen elkövetett kiemelt súlyú bűncselekményeket rendelte, most azonban ide utalja a hivatalos személyekkel összefüggésben elkövetett korrupciós bűncselekményeket, így például a vesztegetés, a befolyás vásárlása, a befolyással üzérkedés meghatározott eseteit is.

A módosítás miatt az ügyészség szervezeti megújítására is sor kerül, ezért a járási és nyomozó ügyészségeken az ügyészségi nyomozással kapcsolatos tevékenység 2019. január 31-ével megszűnik.

Megszűnik az eddigiekben ügyészségi nyomozást végző Pestvidéki Nyomozó Ügyészség és Budapesti Nyomozó Ügyészség is.

A jövőben a Központi Nyomozó Főügyészségen a nyomozást a Nyomozó Osztály végzi, míg a regionális nyomozó ügyészségek közvetlen felettes szerve a Központi Nyomozó Főügyészég Nyomozás Felügyeleti Osztálya lesz.A fővárosra kiterjedő illetékességgel létrejön a Fővárosi Nyomozó Ügyészség, amely a Fővárosi Főügyészségnek lesz alárendelve.

Forrás: HÍrklikk


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 98
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük