Gyurcsány Ferenc - Fotó: Gy. F. Facebook oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció elnöke ma nagy bejelentést tett.

 

l) a célegyenesbe érkeznek. Az előválasztás célja nem más, mint hogy Tarlós Istvánnal szemben csupán csak egy ellenzéki jelölt álljon fel. Ha ez a feltétel összejön Tarlós verhető Budapesten, ugyanis az ellenzéki erők együttesen messe többségben vannak a fővárosban, tehát a tét igen nagy.

Eddig két ellenzéki jelölt jelezte, hogy megméretődne az előválasztásokon – ha nem haragszik az olvasó, Puzsér Róbertet nem tekintem valódi jelöltnek – Karácsony Gergely és Horváth Csaba.

Más pártok eddig nem jelöltek senkit, ám ma Gyurcsány Ferenc bejelentést tett közösségi oldalán:

A Demokratikus Koalíció sokak által osztott meggyőződése szerint az Orbán-rendszer megroppantásának egyik legfontosabb állomása az őszi önkormányzati választás, különösen a budapesti főpolgármester-választás.

Tudjuk, hogy Budapesten az Orbánnal szemben álló ellenzéki szavazók jelentős többségben vannak. Azért, hogy akaratuk érvényesülhessen és Budapest újra szabad, európai főváros legyen, egy közös ellenzéki főpolgármester-jelölt támogatása szükséges.

A jövő hétfőn kezdődő főpolgármester-jelölti előválasztáson induló mindkét jelöltet alkalmasnak gondoljuk Budapest vezetésére, felszabadítására.

Tekintettel arra, hogy meggyőződésünk szerint Karácsony Gergely személyében és programjában nagyobb eséllyel tudja integrálni a természete szerint színes ellenzéki szavazótábort, neki van a legnagyobb esélye a győzelemre, ezért a Demokratikus Koalíció arra kéri a budapesti polgárokat, hogy vegyenek részt az előválasztáson és Karácsony Gergely jelölését támogassák.

A Demokratikus Koalíció tiszteletben fogja tartani az előválasztás végeredményét, és a későbbi választási kampányban teljes erejével az előválasztás győztese mögé sorakozik fel.

Eddig még nem volt olyan, hogy egy ellenzéki párt vagy pártszövetség egy másik párt jelöltjét támogassa az előzetes “helyezkedés” alkalmával. Gyurcsány bejelentésével és a DK nagyvonalúságával úgy tűnik megnyílt az út afelé, hogy az ellenzék tényleg egységes tömbként álljon fel az Orbán-rendszerrel szemben.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: