Hatalmas bajban a Fidesz, elveszítheti a többségét – itt vannak a friss számok


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 12
    Shares

Rég nem látott válság előtt van a kormánypárt, most úgy tűnik verhető a Fidesz. Nem gyengén!

Válság előtt áll a Fidesz, méghozzá a 2010-e választások óta tapasztalt legnagyobb támogatottsági válságba került. Eddig szinte megközelíthetetlennek tűnt a Fidesz, egyetlen egyszer 2013-ban került az MSZP 2%-on belül támogatottságban, de megelőzni mindeddig csak a fővárosban tudta az ellenzék a Fideszt.

Most azonban a legfrissebb mérések alapján elmondható, hogy egy szerencsésebb fordulat esetén a Fidesz elveszítheti többségét, ugyanis az ellenzéki tömbnek nagyobb a támogatottsága már most az EP választásokon, mint a Fidesznek.

Ez azt jelenti politikai cselekvésre lefordítva, hogy ha létrejön a közös ellenzéki EP lista – mint ahogyan azt Tóth Bertalan az MSZP elnöke javasolta is a többi ellenzéki pártnak – már most az Európa Parlamenti választásokon legyőzhető a Fidesz – ez derül ki a Publicus intézet legfrissebb mérése szerint.

Bőven hibahatár felett azaz mintegy 4%-al legyőzhető  a Fidesz, ha az MSZP, a DK, a Párbeszéd, a Jobbik és a Momentum vezetői képesek megállapodni egy közös indulásról.Némileg árnyalja a képet, hogy a Momentum jelenleg alulról éppen nem súrolja az 5%-ot ami azt jelenti, hogy egy külön indulás esetén egyetlen képviselőt sem küldhetnének az EP-be.

Pár hónappal ezelőtt elképzelhetetlennek tűnt volna, hogy megközelíthető legyen a Fidesz, nem hogy előzhető. Mint ahogyan az is, hogy egy közös DK-Jobbik-MSZP-MoMo listában gondolkodjuk, azonban mindez elérhető távolságban van mára az is, hogy az ellenzék legyőzze a Fideszt.

Már csak egy kis lépésre és nagyvonalúságra van szükség az ellenzék pártjaitól.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 12
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük