Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ekkora pofátlanságot régen láttunk már!

Egymásnak esett egy buszsofőr és egy taxis a XIII. kerületben a Váci úton  a Dózsa György úti metrópótló busz megállójánál. Az ökölváltásba torkollt konfliktus oka az volt, hogy a taxis kolléga a szemtanúk elmondása szerint vígan álldogált a 3-as metrópótló busz megállójában és esze ágában nem volt beengedni oda a menetrend szerinti buszt.

Többek elmondása szerint mikor a buszvezető leszállt, hogy számon kérje az egyébként patinás múltú taxivállalat sofőrjét a szóváltás hirtelen ütésváltásba torkollt, melyet a taxisofőr kezdett, ő ütött először.

A BKV sofőrjének még a szemüvege is leesett a dulakodásban, majd mindketten továbbálltak kölcsönös feljelentést ígérve egymásnak.

Hogy kinek lehetett igaza?

Aki Budapesten közlekedik gépjárművel már jó ideje felfigyelhetett arra, hogy a sárga színű taxik igen rugalmasan értelmezik a KRESZ-szabályait – tisztelet a kivételnek – sok esetben veszélyeztetve a közlekedőket. Éles sávváltások, távolsági fényszóró indokolatlan villogtatása, na meg a megengedett sebesség be nem tartása mindennapi velejárója a személyszállítási üzletág közlekedőinek körében.

Természetesen nem mindenki és abszolút tisztelet jár a tisztességes taxisoknak, de valamiért mégis ez a tapasztalatunk, annak ellenére, hogy különleges jogosítványaik vannak, így például használhatják a buszsávokat. Sőt a buszmegállót is használhatják, azonban, ha a menetrend szerinti járat megérkezek, nos késlekedés nélkül lehetővé kell tennie a menetrend szerinti helyi járat használhassa a buszmegállót.

Nem pedig ennek kellene történnie:


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: