Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Életének 75. évében hosszú betegség után budapesti otthonában elhunyt Andy Vajna, a magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja, filmproducer, nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap vasárnap az MTI-vel.

Ez pedig sosem látott politikai folyamatokat indíthat el a magyar belpolitikában. Nyilván az első mondat a részvété.

Azonban Andy Vajna a NER egyik legbefolyásosabb médiamogulja volt. Ő irányította a TV2-őt amely az egyik legnagyobb szereplője a kormányzati médiarendszernek, mindemellett az egyik leghallgatottabb rádióállomás a hálózatos rendszerben működő Rádió 1 is Andy Vajna kezében volt.

Halálával hatalmas médiaportfóliót és mesés vagyont hagyott maga után a vállalkozó, a kormánybiztos.

Bár az év elején megindultak a munkálatok a jobboldalon, mely keretében az összes jobboldali médiaérdekeltséget egy alapítványban tömörítettek volna, azonban a piaci művelet még nem zárult le, így a TV2 és a Rádió 1 sorsa és a felettük való irányítás kérdése egyenlőre bizonytalan.

Kérdések sora az, amely most kinyílik. Ki fogja visszafizetni a TV2 vásárlására kapott milliárdos Exim-bank hitelt?

Hagyott-e végrendeletet maga után Andy Vajna?

Vannak-e a cégeinél titkos szerződések, záradékok halála esetére?

Jobboldali kézben marad-e a médiaportfólió vagy minden Vajna Tímea kezébe kerül?

Egyenlőre természetesen a médiaérdekeltségekben nagy változásokra nem lehet számítani, hiszen a TV2 menedzsmentjének a tulajdonos halála ellenére mandátuma van a csatorna irányítására. Így az esti híradó bizonyosan nem lesz más hangvételű a tulajdonos halálával.

A fő kérdés az, hogy gondoskodtak-e a jobboldalon a médiumok tulajdonjogáról abban az esetben ha a tulajdonosuk eltávozna.

Gondoltak-e arra a nem várt esetre, ha Vajna elmegy?

Vajna pedig elment. A médiumok pedig maradnak.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: