Mi lesz a Vajna-médiabirodalommal és vagyonnal?


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 130
    Shares

Életének 75. évében hosszú betegség után budapesti otthonában elhunyt Andy Vajna, a magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja, filmproducer, nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap vasárnap az MTI-vel.

Ez pedig sosem látott politikai folyamatokat indíthat el a magyar belpolitikában. Nyilván az első mondat a részvété.

Azonban Andy Vajna a NER egyik legbefolyásosabb médiamogulja volt. Ő irányította a TV2-őt amely az egyik legnagyobb szereplője a kormányzati médiarendszernek, mindemellett az egyik leghallgatottabb rádióállomás a hálózatos rendszerben működő Rádió 1 is Andy Vajna kezében volt.

Halálával hatalmas médiaportfóliót és mesés vagyont hagyott maga után a vállalkozó, a kormánybiztos.

Bár az év elején megindultak a munkálatok a jobboldalon, mely keretében az összes jobboldali médiaérdekeltséget egy alapítványban tömörítettek volna, azonban a piaci művelet még nem zárult le, így a TV2 és a Rádió 1 sorsa és a felettük való irányítás kérdése egyenlőre bizonytalan.

Kérdések sora az, amely most kinyílik. Ki fogja visszafizetni a TV2 vásárlására kapott milliárdos Exim-bank hitelt?Hagyott-e végrendeletet maga után Andy Vajna?

Vannak-e a cégeinél titkos szerződések, záradékok halála esetére?

Jobboldali kézben marad-e a médiaportfólió vagy minden Vajna Tímea kezébe kerül?

Egyenlőre természetesen a médiaérdekeltségekben nagy változásokra nem lehet számítani, hiszen a TV2 menedzsmentjének a tulajdonos halála ellenére mandátuma van a csatorna irányítására. Így az esti híradó bizonyosan nem lesz más hangvételű a tulajdonos halálával.

A fő kérdés az, hogy gondoskodtak-e a jobboldalon a médiumok tulajdonjogáról abban az esetben ha a tulajdonosuk eltávozna.

Gondoltak-e arra a nem várt esetre, ha Vajna elmegy?

Vajna pedig elment. A médiumok pedig maradnak.

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 130
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük