Követelőző levelet küldött a lakájmédia Ujhelyinek – nem tették zsebre a képviselő válaszát


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Néhány nappal ezelőtt az MSZP-EP képviselője facebook oldalán jelentetett meg egy videót, melyben számon kérte az Echo tv riporterét Bohár Dánielt, amiért sunyi módon fotókat készítettek az éppen ebédelő Ujhelyi Istvánról. A teljes szövevényes történetet, na meg a videót ezen a linken a HírHugó oldalán tekintheti meg.

Mindezek után levelet írt a PestiSrácok újságírója az MSZP képviselőjének az alábbi szöveggel:


Eltávolítja-e Ujhelyi képviselő úr a Facebook-oldaláról azt a videófelvételt, amelyen a Bohár Dániellel folytatott telefonbeszélgetése szerepel?

Kérdezem ezt azért, mert Ujhelyi István nem közölte beszélgetőpartnerével, hogy a beszélgetést rögzíti, azt pedig pláne nem, hogy közzé is teszi. Beszéltem Péterfalvi Attilával, az adatvédelmi hatóság vezetőjével, aki egyértelműen jelezte: személyiségi jogi jogsértés történt, és már pusztán ahhoz is engedélyt kellett volna kérnie a képviselőnek, hogy a beszélgetést rögzítse, hiszen az adatkezelésnek minősül. Ahhoz pedig végképp, hogy azt közzétegye.

Azt is kiemelte, hogy mindez független attól, hogy mindketten közszereplők, hiszen nem egy nyilvános rendezvényen történt a beszélgetés.

Különösen ennek fényében várnám Ujhelyi István válaszát a kérdésemre.Köszönettel:

Pilhál Tamás
PestiSrácok.hu


Aki ismeri Ujhelyit már sejtheti erre a levélre a választ – egy nagy frászt! – ám a képviselő mégis egészen mást írt válaszként az ujságíró követelőző, már-már fenyegetőző levelére.

Mint a politikus írja:

Nem remélem, hogy a nekik küldött válaszomat változtatás és csúsztatás nélkül közlik, ezért megosztom Önökkel is. Az alábbi választ küldtem nekik néhány perce:

Tisztelt Pilhál Tamás Úr!

Köszönöm levelét és kérdését, amelyre az alábbi választ adom. Természetesen leveszem a felvételt a Facebook oldalamról, amennyiben a kormányközeli sajtóorgánumok (origo, pestisrácok, tények, lokál, echo tv, napimigráns stb.) felületeiről lekerülnek azok a cikkek és videós anyagok, amelyek azokat a fotókat tartalmazzák, amiket a hozzájárulásom nélkül, sunyi módon készítettek az echo tv munkatársai.

Valamint ha az echo tv munkatársai bocsánatot kérnek a tettük miatt.7

Üdvözlettel:

Ujhelyi István

Európai parlamenti képviselő
Az MSZP EP kampányfőnöke”


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük