Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Néhány nappal ezelőtt az MSZP-EP képviselője facebook oldalán jelentetett meg egy videót, melyben számon kérte az Echo tv riporterét Bohár Dánielt, amiért sunyi módon fotókat készítettek az éppen ebédelő Ujhelyi Istvánról. A teljes szövevényes történetet, na meg a videót ezen a linken a HírHugó oldalán tekintheti meg.

Mindezek után levelet írt a PestiSrácok újságírója az MSZP képviselőjének az alábbi szöveggel:


Eltávolítja-e Ujhelyi képviselő úr a Facebook-oldaláról azt a videófelvételt, amelyen a Bohár Dániellel folytatott telefonbeszélgetése szerepel?

Kérdezem ezt azért, mert Ujhelyi István nem közölte beszélgetőpartnerével, hogy a beszélgetést rögzíti, azt pedig pláne nem, hogy közzé is teszi. Beszéltem Péterfalvi Attilával, az adatvédelmi hatóság vezetőjével, aki egyértelműen jelezte: személyiségi jogi jogsértés történt, és már pusztán ahhoz is engedélyt kellett volna kérnie a képviselőnek, hogy a beszélgetést rögzítse, hiszen az adatkezelésnek minősül. Ahhoz pedig végképp, hogy azt közzétegye.

Azt is kiemelte, hogy mindez független attól, hogy mindketten közszereplők, hiszen nem egy nyilvános rendezvényen történt a beszélgetés.

Különösen ennek fényében várnám Ujhelyi István válaszát a kérdésemre.

Köszönettel:

Pilhál Tamás
PestiSrácok.hu


Aki ismeri Ujhelyit már sejtheti erre a levélre a választ – egy nagy frászt! – ám a képviselő mégis egészen mást írt válaszként az ujságíró követelőző, már-már fenyegetőző levelére.

Mint a politikus írja:

Nem remélem, hogy a nekik küldött válaszomat változtatás és csúsztatás nélkül közlik, ezért megosztom Önökkel is. Az alábbi választ küldtem nekik néhány perce:

Tisztelt Pilhál Tamás Úr!

Köszönöm levelét és kérdését, amelyre az alábbi választ adom. Természetesen leveszem a felvételt a Facebook oldalamról, amennyiben a kormányközeli sajtóorgánumok (origo, pestisrácok, tények, lokál, echo tv, napimigráns stb.) felületeiről lekerülnek azok a cikkek és videós anyagok, amelyek azokat a fotókat tartalmazzák, amiket a hozzájárulásom nélkül, sunyi módon készítettek az echo tv munkatársai.

Valamint ha az echo tv munkatársai bocsánatot kérnek a tettük miatt.7

Üdvözlettel:

Ujhelyi István

Európai parlamenti képviselő
Az MSZP EP kampányfőnöke”


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: