Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) és Korózs Lajos (MSZP)
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Korózs Lajos türelme sem végtelen… Korózs és és ellenzéki képviselőtársa szorongatják Orbán és a MÁK nyakán a hurkot

Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta, még most is tízezrével vannak olyanok, akik nem kapták meg a nyugdíjukat annak ellenére, hogy péntekre ígérte az utalást a Magyar Államkincstár (MÁK).

“Nem kéne szórakozni a nyugdíjasok pénzével” – hangoztatta. Hozzátette: péntek reggelre, a banki nyitásra több mint egymillió ember számláján kellett volna ott lennie a pénznek.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az özvegyi nyugdíjakat, az árvaellátást és a baleseti járadékot sem utalták el határidőben.

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője szerint a Fidesz 2018 áprilisában arra kapott megbízást, hogy működtesse az államot. Az állam pénteken nem működött, legalapvetőbb funkcióját nem látta el, nem tudta időre elküldeni a nyugdíjakat – közölte.

Elmondta, a Párbeszéd elfogadhatatlannak tartja az erről történő tájékoztatást is. Amennyiben a kormány előre tudta, hogy probléma lesz, ki kellett volna állnia és tájékoztatni kellett volna a nyugdíjasokat a késedelmes kifizetésről – mutatott rá. Szerinte a kormánynak óvintézkedéseket is kellett volna tennie, a helyi önkormányzatokon keresztül biztosítania kellett volna, hogy azok, akik rászorulnak, élelmiszercsomagot, illetve egyéb ellátást kapjanak.

Kifogásolta, hogy a kormány nem kért bocsánatot a nyugdíjasoktól. Jelezte, írásbeli kérdéssel fordulnak az illetékes minisztériumhoz, azt tudakolva, miért csúszott a kifizetés, mik lesznek a következményei, mikor indítanak vizsgálatot, és mi a garancia arra, hogy nem fordul ilyen elő többet.

 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: