Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A szociológus egyetért a kormányfővel, szerinte is minden korábbinál nagyobb tétje van a mostani EP-választásnak.

Egy nappal Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatója után jelent meg Kozák Márton írása az Élet és Irodalomban.

A szerző elöljáróban hideg fejjel, tárgyszerűen, harag és indulat nélkül sorolja fel, mi mindent tett Orbán Viktor az elmúlt években, amivel szerinte besározta a magyar nevet. Kozák Márton elviselhetetlen szégyennek tartja, hogy minden hatalom egy ilyen ember kezében összpontosul.

A teljhatalom akkor is tűrhetetlen, ha jó ember gyakorolja. Ha Orbán, akkor kiváltképp.

A szociológus egyetért a kormányfővel, szerinte is minden korábbinál nagyobb tétje van a mostani EP-választásnak, amely szerinte fontosabb még őszi önkormányzatinál is.

Májusban dől el, hogy totálissá válik-e a hatalomkoncentráció vagy marad esély a visszatérésre a nyugati civilizációhoz, a normalitáshoz.

A szociológus szerint az EP-választás azért nagy lehetőség, mert nem az Áder-féle magyar, hanem az uniós szabályok szerint tartják.
Ezt a valóban győzni akaró ellenzéki pártok kihasználhatják, hiszen a napnál világosabb, hogy az unióbeli arányos választási rendszer kicsavarja Orbán kezéből az ellenzéket megbénító fegyvert…

Éljen a Magyar Szabadság listája! A parlamenti és tévészékházbeli események fogadtatása azt jelzi, az emberek az ellenzék szoros együttműködését támogatják, az Orbán túlhatalmának megtöréséhez vezető logikus lépés csakis a közös lista állítása lehet.

Kozák Márton hosszan sorolja ennek nyilvánvaló előnyeit, de tart is attól, hogy éppen az arányos képviseletet előíró szisztéma csábítja könnyelműségre, magamutogatásra a pártokat. Szerinte a valóban ellenzékieknek előbb önmagukat kell legyőzniük, lemondaniuk a külön listáról ahhoz, hogy sikeresek legyenek a rezsim ellenében.

Májusban ugyanis nem kell pártot választani, elég a NER-re nemet mondani. A közös listán, a Fidesz őszinte bánatára, minden ellenzéki szavazat hasznosul, de a legfőbb érv, hogy az ellenzéki pártok vonzereje kisebb az Orbán-rezsim taszítóerejénél.

Kozák szerint egy Jobbikot is magában foglaló szövetség létrejötte történelmi jelentőségű lenne. Egy új, értelmes, XXI. századi törésvonal rajzolódna ki.

Nyugaton lennének a szabadság, a joguralom, hatalommegosztás és a békesség hívei. Ők a rendszerellenes tüntetéseken már egymás mellett lengetik a magyar, az uniós és az Árpád-sávos zászlót.
Keleten állnának a szolgaság, az egyeduralom, a hatalomkoncentráció és a békétlenség „Szeretünk, Viktor” táblákat szorongató rabjai…

Úgy vélem, teljesen világos, hogy itt pártszimpátia nélkül kell szavazni, akár bal vagy jobb oldali a párt, a lényeg, hogy az ellenzéki legyen! Továbbá reméljük, hogy nem csak a szavazó polgárok hanem az ellenzéki politikusok is végre összetartanak ahogy a tüntetéseken is tették!!

Forrás: 24.hu / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: