A neves szociológus szerint minden korábbinál nagyobb tétje van az idei EP-választásnak


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A szociológus egyetért a kormányfővel, szerinte is minden korábbinál nagyobb tétje van a mostani EP-választásnak.

Egy nappal Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatója után jelent meg Kozák Márton írása az Élet és Irodalomban.

A szerző elöljáróban hideg fejjel, tárgyszerűen, harag és indulat nélkül sorolja fel, mi mindent tett Orbán Viktor az elmúlt években, amivel szerinte besározta a magyar nevet. Kozák Márton elviselhetetlen szégyennek tartja, hogy minden hatalom egy ilyen ember kezében összpontosul.

A teljhatalom akkor is tűrhetetlen, ha jó ember gyakorolja. Ha Orbán, akkor kiváltképp.

A szociológus egyetért a kormányfővel, szerinte is minden korábbinál nagyobb tétje van a mostani EP-választásnak, amely szerinte fontosabb még őszi önkormányzatinál is.

Májusban dől el, hogy totálissá válik-e a hatalomkoncentráció vagy marad esély a visszatérésre a nyugati civilizációhoz, a normalitáshoz.

A szociológus szerint az EP-választás azért nagy lehetőség, mert nem az Áder-féle magyar, hanem az uniós szabályok szerint tartják.
Ezt a valóban győzni akaró ellenzéki pártok kihasználhatják, hiszen a napnál világosabb, hogy az unióbeli arányos választási rendszer kicsavarja Orbán kezéből az ellenzéket megbénító fegyvert…

Éljen a Magyar Szabadság listája! A parlamenti és tévészékházbeli események fogadtatása azt jelzi, az emberek az ellenzék szoros együttműködését támogatják, az Orbán túlhatalmának megtöréséhez vezető logikus lépés csakis a közös lista állítása lehet.

Kozák Márton hosszan sorolja ennek nyilvánvaló előnyeit, de tart is attól, hogy éppen az arányos képviseletet előíró szisztéma csábítja könnyelműségre, magamutogatásra a pártokat. Szerinte a valóban ellenzékieknek előbb önmagukat kell legyőzniük, lemondaniuk a külön listáról ahhoz, hogy sikeresek legyenek a rezsim ellenében.

Felhívás!

Cikkünk a felhívás után folytatódik

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.


Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Májusban ugyanis nem kell pártot választani, elég a NER-re nemet mondani. A közös listán, a Fidesz őszinte bánatára, minden ellenzéki szavazat hasznosul, de a legfőbb érv, hogy az ellenzéki pártok vonzereje kisebb az Orbán-rezsim taszítóerejénél.


Kozák szerint egy Jobbikot is magában foglaló szövetség létrejötte történelmi jelentőségű lenne. Egy új, értelmes, XXI. századi törésvonal rajzolódna ki.


Nyugaton lennének a szabadság, a joguralom, hatalommegosztás és a békesség hívei. Ők a rendszerellenes tüntetéseken már egymás mellett lengetik a magyar, az uniós és az Árpád-sávos zászlót.
Keleten állnának a szolgaság, az egyeduralom, a hatalomkoncentráció és a békétlenség „Szeretünk, Viktor” táblákat szorongató rabjai…

Úgy vélem, teljesen világos, hogy itt pártszimpátia nélkül kell szavazni, akár bal vagy jobb oldali a párt, a lényeg, hogy az ellenzéki legyen! Továbbá reméljük, hogy nem csak a szavazó polgárok hanem az ellenzéki politikusok is végre összetartanak ahogy a tüntetéseken is tették!!

Forrás: 24.hu / BalraMagyar


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük