Jobbik - Fotó: B1 Blog
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fidesz nem ért el 50 százalékot sem, és ezzel lett harmadjára kétharmada az Országgyűlésben, miközben a többség nem rájuk szavazott.

A Fidesz nem ért el 50 százalékot sem, és ezzel lett harmadjára kétharmada az Országgyűlésben, miközben a többség nem rájuk szavazott. Tisztelem Vona Gábor stratégiai érzékét, de a választáson a többi ellenzéki párttal együtt bizony mi hibáztunk – mondta Mirkóczki Ádám a Magyar Narancsnak adott interjújában.

A Jobbik szóvivője szerint az ellenzék abban hibázott, hogy nem léptek vissza egyes helyeken, mint mondta,ha 3-5 szimbolikus körzetben visszalépünk, akkor ma nincs kétharmad.

Szerinte ez generálhatott volna a többi pártnál olyan nyomást, ami alapján ők is visszaléptek volna a javukra. Mirkóczki úgy véli, túlságosan hittek abban, Vonával az élen, hogy a Jobbikhoz hajlanak majd a szavazók.

Ebben a pillanatban nem a 2006-os, mára bukott hatalommal kell küzdenünk, hanem a jelenlegivel, és egy időre felül kell emelkedni a múltbeli sérelmeken, mert a Medgyessy-, Gyurcsány-, Bajnai-időszak is a demokrácia aranykora volt ahhoz képest, ami most van! – mondja Mirkóczki.

Azért ne felejtsük el, hogy a Gyurcsány-féle időszakot nehéz összehasonlítani a mostanival, mivel akkor volt egy világválság, az EU- ból nem jöttek pénzek, Gyurcsány-Bajnai nem pénzért – főleg közpénzért!!! – politizált. Voltak hibáik, de más a hiba és más a bűn!

Az hogy Mirkóczkinál a józan belátás és a racionalitás győzött az indulatai fölött, képes volt túllépni saját árnyékán és felvállalta a nyilvánosság előtt bátran a véleményét az tiszteletre méltó. Vonát messze túlszárnyalja higgadtságban, belátásban, nem törődve a kockázattal, hogy adott esetben szimpatizánsokat veszít és további karaktergyilkosságnak teszi ki magát. A valódi politikus nem azt mondja mindig, amit a bázisa hallani akar, hanem kiáll saját meggyőződés mellett szembemenve a tömeghisztériával is egy adott, fontosabb cél érdekében.

Forrás: 24.hu / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: