Olosz Gergely - Fotó: Transindex.ro
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ez már tényleg a legalja, hogy a Közel-Kelet és Kelet-Európa összes szemetét idekukázza az orbán-maffia…

A romániai magyar politikus jó kapcsolatot ápol Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel, az ő oldalán mutatkozott utoljára nyilvánosan.

A romániai magyar politikus jó kapcsolatot ápol Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel, az ő oldalán mutatkozott utoljára nyilvánosan. A román lapok részben erre alapozzák feltételezésüket.

Csütörtökön nemzetközi körözést adott ki a román rendőrség Olosz Gergely ellen. Az RMDSZ volt Kovászna megyei szenátorát korrupció miatt három év letöltendő szabadságvesztésre ítélték december 20-án, a politikus azonban nem jelentkezett büntetése végrehajtására, eltűnt.

A Népszava megjegyzi: a politikusnak – valamint testvérének, Szabolcsnak – kiváló kapcsolatai voltak a PDL-lel, a Traian Basescu volt államfő vezette korábbi kormánypárttal. Legismertebb támogatója pedig a magyar miniszterelnök-helyettes, Semjén Zsolt, valamint Orbán Viktor számít.
A román média ezekre a kapcsolatra, illetve helyi forrásokra hivatkozva feltételezi, hogy Olosz az ügyében hozott ítélet végrehajtása elől Budapestre távozott.

Azt nem tudni, mikor tűnt el Romániából Olosz, de a lapok szerint még az ítélethirdetés előtt. Nyilvánosan utoljára november 11-én szerepelt: Semjén Zsolt oldalán jelent meg egy székelyföldi templom felújítás utáni megnyitó ünnepségén.

Ha a romániai magyar politikus valóban Budapesten van, nem lehetett különösen nehéz átjutnia, vízumra ugyanis nincs szüksége, menedékjogot sem kell kérnie, hiszen egyben magyar állampolgár is.

A volt székelyföldi képviselőt és szenátort befolyással való üzérkedésben találta vétkesnek a román legfelsőbb bíróság. Az ítélet a háromévi letöltendő börtönbüntetés mellett 384 ezer euró (123 millió forint) és 400 ezer lej (27 millió 600 ezer forint) értékű vagyonelkobzásról is rendelkezett.

Olosz és Orbán – Fotó: ittHON.ma

Nem Olosz az egyetlen volt RMDSZ-es politikus, aki Magyarországon talál(hatot)t menedéket: az ugyancsak korrupció miatt elítélt Markó Attila is itt tartózkodik. Tavaly nyáron, írta meg a Kronika.ro, a Libertatea román bulvárlap közölt fotót a nemzetközi körözés alatt álló egykori parlamenti képviselőről, aki 2014 óta van az országban. A fénykép a tavaly május közepén megtartott Székely Fesztiválon készült, azon Markó a nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Potápi Árpád, valamint a Kovászna megyei tanácselnök, Tamás Sándor társaságában látható.

Mivel Magyarországon a korrupció nem bűnügy, ezért ő, a mi törvényeink alapján makulátlanul tiszta. Tehát szerintem is nálunk van, és jól elvan.

Érdekes módon sem az RMDSZ, sem az Erdélyi Magyar Néppárt, sem az ottani magyar polgári párt nem csattog, hogy ártatlan székelyt hurcolna meg a román hatóság… Szerintem, ha ártatlan, akkor verni kell a tamtamot, ha viszont sáros, akkor ugyanilyen elánnal kell a kézre kerítésében serénykedni “ki tudja merre, merre viszi a végzet?” a romániai magyar közösségnek, különben tovább erodálják magukat a népek harcának zajló tengerén…

Forrás: HVG / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: