forrás: Civilhetes
forrás: Civilhetes
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Világos beszéd ez!

Úgy néz ki bekeményítenek a szakszervezetek. Eddig sokan kritizálták a szakszervezetek vezetőit, hogy tejbe tök módjára viselkednek, de az a bizonyos tök megérkezett amint a szakszervezetek érezhették, az emberek mögöttük vannak.

A mai tüntetés pedig világosan ezt üzente. Mostantól kéz a kézben a civilek, szakszervezetek és pártok közösen a kormány intézkedései ellen. De ami még fontosabb a magyar választók 80%-a is a “rabszolgatörvény” ellen.

Ezért történhetett meg az, hogy Kordás László a MASZSZ elnöke a Kossuth téren ma ultimátumot adott Orbán Viktor miniszterelnöknek.

Ezt nem mi kértük, nem leszünk rabszolgák

– jelentette ki Kordás László, aki hozzátette azt is, hogy a kormány a saját népe helyett az „ordaslelkű profitvadászokat” választotta.

Kordás felolvasta a szakszervezetek követeléseit is, többek között azt követelik, hogy „ne a munkapad mellől menjünk a temetőbe.”

Kedden személyesen is átadják Orbán Viktornak a követeléseiket és ultimátumot adnak: a miniszterelnöknek ezt követően öt napja lesz arra, hogy felállítsa a kormány tárgyalóbizottságát. Ha ez nem teljesül, akkor jön az országos figyelmeztető sztrájk.

“Munkahelyeket, utakat, hidakat fogunk lezárni, megbénul az ország és mindezért a felelősség Orbán Viktort fogja terhelni!” – jelentette ki Kordás és arra biztatta a jelenlévőket, hogy szerveződjenek, lépjenek be a szakszervezetekbe.

Kordás bejelentette: január 19-én országos demonstráció lesz.

Forrás: 24.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: