Fotó: A 2018.12.17-i gigatüntetés fotója, Forrás: Márki-Zay Péter FB oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Alapjaiban remeg a rendszer monolitnak hitt talapzata.

Nagyon melléfogott az Orbán-kormány amikor azt gondolta, hogy ha még az ünnepek előtt beterjesztik a “Rabszolgatörvényt” akkor majd csitulni fog a tüntetési hullám. Ráadásul baromira félrekezelte a jobboldal a szituációt. Ilyen veszélyesen még sosem ingott meg a rendszer talapzata.

Úgy áll a helyzet ugyanis, hogy megúszhatták volna a dolgot. De hatalmi gőgből és erőből akarták letolni a magyar emberek torkán a német multik által rájuk kényszerített túlóraszabályozást. Mint az antik görög hős, ők is túl közel repültek a naphoz és megolvadt a viasz ami a tollaikat a karjukhoz fogta. Azt gondolták mindent megtehetnek, de nem.

Elindult egy tüntetési hullám, amely talán legnagyobb eredménye, hogy az ellenzék pártjait melyek kibékíthetetlen távolságnyira voltak egymástól szoros szövetségbe fogta. Összeállt a teljes ellenzék Jobbiktól-DK-ig mert megértették, itt most sokkal nagyobb történelmi lehetőség van annál, mint hogy pártérdekekre hivatkozva széttartsanak.

A köztévében követte el a rendszer a legnagyobb hibáját. Ahelyett, hogy elegánsan – nyilván egy hajnali órában az amúgy is baromi nézett köztévén – beolvashatták volna az ellenzéki képviselők a követeléseiket, inkább a belügyminiszter volt cégének fegyveres biztonsági őreivel cibáltatták ki a köztévéből a parlamenti képviselőinket. Pedig egy kis eleganciával akár elkenhető lett volna az ügy.

De még mindig reménykedhetett volna a hatalom abban, hogy az ünnepek leültetik az érdeklődést a tüntetések iránt, hiszen ünnepek alatt mindenki a családjával van, a hullámot újraindítani meg kis hiúján lehetetlen.

Ha a jobboldal nem tett volna semmit talán így is lett volna, de nem. Teleharsogták a sajtót mindenféle felgyújtott szegény gyerekek szánkójával, melyről kiderült, hogy egy ótvar nagy hazugság, mert a “szegény gyerekek karácsonyi ajándékszánkói” még mindig a Kossuth téren vannak.

Marsi Anikó pedig sorosista összeesküvés elméleteket olvasgatott az ünnepek alatt a TV2-n, de olyan légbőlkapottakat, hogy azon már egy ország röhög és a Tények az ország kedvenc kabaréműsora. A fő érv, hogy miért Soros emberei állnak minden mögött, hogy a mai tüntetés szervezői egyeztettek egymással a tüntetés részleteiről. Nahát, Anikó! Tényleg?!

De suttyomban elvitették a Nagy Imre szobrot is a parlament elöl, csak hogy a demokraták kedélyeit lehűtsék. Aztán természetesen a köztévében lezajlott botrányt is úgy hangszerelték meg, hogy az ellenzék képviselői odabent színészkedtek és senkinek nem esett bántódása. Csak sajnos ma kiderült, hogy nem éppen így volt. A köztévé operatőrének felvétele kiszivárgott arról, hogy hogyan bántalmazták felfegyverzett biztonságiak a DK parlamenti képviselőjét.

Persze bízhattak volna még a hideg időben, na meg a hirtelen lehullott hóban, de ez ma már senkit nem érdekel, mert az embereknek elege van ebből a kormányból.

A mai nap vízválasztó volt, hiszen ha nincsenek tömegek, ha kifullad a tüntetéshullám, akkor a NER újra győzhetett volna. De nem így történt!

Ezekben a pillanatokban is tízezrek menetelnek a Kossuth tér irányába!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: