Amikor a fagyi visszanyal – nekirontottak Kovács Lászlónak, lekomcsizták, de amit ezután kaptak a jobboldaliak


Kovács László, szocialista politikus, volt külügyminiszter, az MSZP volt elnöke, az Európai Bizottság volt adó- és vámügyi biztosa, 2010 júliusa és 2012 márciusa között pedig az MSZP alelnöke
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 3
    Shares

Kovács László volt külügyminiszter, az MSZP korábbi pártelnöke nagyon aktív közösségi életet él az utóbbi időszakban. Sorra jelennek meg írásai, melyben elsősorban a nemzetközi színtéren leplezi le a Fidesz hazugságait. 

Legutóbbi írásában, mely nagy port kavart arról írt a politikus, hogy miért választotta a közismerten családszerető Orbán Viktor a családi szilveszterezés helyett az utazást a távoli Braziliába, a részvételt az új brazil államfő, a szélsőjobboldali Jair Bolsonaro beiktatási ünnepségén.

A Szocialista politikus szerint ezzel a lépésével Orbán üzenni akart – Jelezni akarta, hogy ő egyetért a Bolsonaro által vallott érték- renddel. Sokan vagyunk akik azzal szoktuk vigasztalni magunkat, hogy a nemzetközi közvélemény nem azonosítja Magyarországot Orbán Viktorral.

Az viszont aggasztó, hogy a kevésbé tájékozottakat, az “átlag- embereket” megtévesztheti a három legutóbbi magyarországi választás eredménye. Az, hogy Orbán pártja és rendszere már három alkalommal kapta meg a parlamenti képviselői helyek kétharmadát. Ezt nem lehetetlen, de nehéz megmagyarázni. Ezért tartom károsnak, sőt nemzeti érdekeinkre veszélyesnek Orbán Viktor kihívó részvételét Bolsonaro beiktatásán.

Eztán az írása után természetesen kapott hideget meleget a politikus, mint például:

Egy komcsibol hogy lett ekkora demokrácia szakértö mint te?

Ám amit erre válaszolt Kovács László, azt a jobberek egy darabig bizonyosan ízlelgethetik:

Az egykori MSZMP tagokat “komcsinak” minősíteni meglehetősen felületes vélemény, téves általánosítás. Az egykori MSZMP tagokat így besorolni azt jelenti, hogy a rendszerváltás óta létrejött jobboldali pártok számos vezetőjét is “komcsinak” kell minősíteni. Így pl. Kövér Lászlót, aki az MSZMP KB Társadalom- tudományi Intézetében dolgozott, az első Orbán, azaz FIDESZ kormány több miniszterét, nem is beszélve egyes FIDESZ vezetők szüleiről.

Ami pedig engem illet, 1975 márciusában kerültem be az MSZMP KB Külügyi Osztályára. Feladatul azt kaptam, hogy kezdjem el építeni a kapcsolatot az MSZMP és a nyugati szociáldemokrata pártok között. Ezért van ma is élő kapcsolatom számos nyugati szocialista, szociáldemokrata vezetővel, köztük pl Antonio Guterres ENSZ főtitkárral, aki korábban a Portugál Szocialista Párt vezetője volt. Még valamit érdemes hozzátenni.

Felhívás!

Cikkünk a felhívás után folytatódik

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.


Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Az MSZMP KB Külügyi Osztályán Horn Gyulával már 1981-től elkezdtünk dolgozni azon, hogy a szovjet blokkhoz tartozó Magyarország lépésről-lépésre építsen ki együttműködést a fejlett és demokratikus nyugati országokkal.


Ennek nyil.ván szerepe volt abban, hogy a rendszerváltás után hazánk az első kőrben csatlakozhatott az Európa Tanácshoz, a NATO-hoz és az Európai Unióhoz is. Kíváncsi lennék arra, hogy a most buzgón “komcsizók” mivel járultak hozzá hazánk nemzetközi megítélésének javításához.


Úgyhogy azt gondolom a komcsizásról ennyit! (szerk.)


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 3
    Shares

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük