Márki-Zay Péter Fotó: Nyugat.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Új politikai kultúrát ígér a hódmezővásárhelyi polgármester szervezete.

Hivatalosan is elindult a Mindenki Magyarországa Mozgalom, a Márki-Zay Péter fémjelezte szervezetet november elején jegyezték be. A nyilvántartásba vételi végzés szerint az egyesület célja a részvételi demokrácia erősítése, a helyi közéleti aktivitás előmozdítása és a magyar civil társadalom önszerveződésének támogatása.

Január elsején élesedett honlapján pedig arról ír a szervezet, hogy szándékuk minden településen egy hiteles polgármester-jelöltet és képviselőjelölteket állítani a 2019-es önkormányzati választásokra.

A mozgalom alapító tagjai között van a hódmezővásárhelyi polgármesteren kívül Hadházy Ákos, Ábrahám Júlia, Bod Péter Ákos, Elek István, Kaltenbach Jenő, Kész Zoltán, Lengyel Róbert, Lukácsi Katalin, Magyar György, Mellár Tamás és Üveges Gábor.

Beköszöntő videójában a mozgalom elnöke, Hódmezővásárhely polgármestere arról beszélt, hogy Magyarországon a rendszerváltás után 28 évvel újra egypártrendszer épül, és soha nem látott méreteket ölt a korrupció.

A politikus helyi szervezetek, “Kossuth-körök” megalapítására buzdította híveit az üzenetben.

– Az önkényuralom és korrupció elleni kiállásunkban nem számít, ki a jobb- és baloldali, minden becsületes magyar emberre szükség van a demokratikus jogállam helyreállításához. Mentsük meg hazánkat az orosz, macedón és magyar bűnözőktől, iszlamista diktátoroktól és terroristáktól, őrizzük meg a keresztény Európa demokratikus értékeit! – mondja Márki-Zay.

Forrás: HVG / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: