Friss: Ha csak egy számsort akarsz megnézni 2019-ben; ez legyen az!


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

2019-ben valamivel kevesebb hosszú hétvége lesz, mint 2018-ban volt, de azért így sem lesz okunk panaszra.

Ráadásul karácsonykor hatnapos pihenés jut majd a dolgozóknak. Lássuk, mikor is lesz alkalom arra, hogy néhány napig fesztelenül élvezhessük a szabadságot:

Tegnap volt január elseje, ha ezt is számoljuk, máris túl vagyunk egy hosszú hétvégén.
Március 15-e péntekre fog esni, így a munkaszüneti nap háromnapos hétvégére egészülhet ki.
Április 19-én lesz nagypéntek, ami 2017-től szabadnapnak minősül,április 22-e pedig húsvéthétfő, vagyis itt is lesz egy négynapos hétvégénk.
Május 1-je idén szerdára esik.
Pünkösd 2019-ben június 9-10-én lesz, ezek természetesen vasárnap és hétfői napra esnek, vagyis júniusban ismét lesz egy háromnapos hétvégénk.
Négy nap pihenőidő lesz augusztus 20-án, mivel 20-a keddre esik, hétfő pihenőnap.
Október 23-a szerdai napra esik, vagyis a hét közepén lesz egy kis pihenés.
November 1-je péntekre esik, így november elején lesz egy háromnapos hétvégénk.
December 25-e és 26-a szerdára és csütörtökre esik, de már a 24-ét is élvezhetjük, azt majd ledolgozzuk egy szombati munkanapon, vagyis hat napos hosszú hétvégének örülhetünk majd.

A 2019. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló, nemzetgazdasági miniszteri rendelet szerint, amely a Magyar Közlönyben jelent meg, munkanap lesz:

augusztus 10-e, szombat,
december 7-e, szombat és
december 14-e, szombat.

Cserébe a rendelet szerint pihenőnap lesz:

augusztus 19-e, hétfő,
december 24-e, kedd,
december 27-e, péntek.

Néhány nap szabival közel két hétig pihenhetünk Ha valaki okosan sakkozik a szabadságával, úgy is összejöhet egy egyhetes pihenés tavasszal a családdal, hogy csak néhány napot vesz ki pluszban, hála a hosszú hétvégéknek.

Felhívás!

Cikkünk a felhívás után folytatódik

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.


Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Április végén – május elején 13 napig pihenhetünk, akár el utazhatunk, ha kivesszük szabadságnak április 23-át, 24-ét, 25-ét, 26-át, 29-ét és 30-át. Vagyis hat nap szabadságért cserébe közel két hetes szabadság vár – a hosszú hétvégékkel és az április 27-ei, 28-ai hétvégével együtt.


Ha kivesszük október 24-ét, 25-ét, 28-át, 29-ét, 30-át és 31-ét, akkor a 6 napos szabadsággal nyerhetünk egy 12 napos pihenőt.


Érdemes tehát mielőbb kitalálni, hogyan szeretnénk felhasználni a szabadságunkat, és mielőbb jelezni a munkaadó felé az időpontot, hogy nyugodtan élvezhessük az évközi pihenőidőt. Azt is fontos észben tartani, hogy a Munka törvénykönyve szerint a munkáltató az, aki a munkavállalóval megbeszélve kiadja a szabadságokat.

Évente ugyan hét munkanap szabadságot a munkáltató – a munkaviszony első három hónapját kivéve – legfeljebb két részletben, a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban köteles kiadni, azonban, ha ezzel nem él a munkavállaló, a munkáltatót terheli a szabadság kiadásának kötelezettsége – tehát ő dönt arról, ki mikor élvezheti a szabadságot.
Ezt elkerülve jobb előre gondolkodni, előre egyeztetni és előre jelezni, mikor szeretnénk szabadságra menni.

Forrás: Pénzcentrum


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük