Uhelyi újév alkalmából igen keményen üzent Orbánnak


Hungary's Prime Minister Viktor Orban attends a session of the Tallinn Digital Summit during a European Union summit in Tallinn, Estonia, on September 29, 2017. EU leaders hold a digital summit in the Estonian capital with French President Emmanuel Macron seeking to persuade his counterparts to overhaul European tax rules targeting Silicon Valley firms. / AFP PHOTO / Ilmars ZNOTINS
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

2019 jelszava: Stop Orbán!
Volt abban az állami propaganda által kiadott hivatalos fotóban valami hátborzongató, amelyen Orbán Viktor letekint az újdonsült várbéli irodájának erkélyéről a pesti városképre. Zsebre dugott kéz szokás szerint, pökhendi lenézés, mögötte sutyorgó nyaloncok.

Döbrögi kormányzó végigtekint uradalmán. Tökéletes kordokumentuma lesz majd a letűnt fideszes rezsimnek, szavak nélkül visszatükrözi mindazt, amiről ezek az évek szóltak.
Sok mindent elmondott Magyarországról az a néhány kép, amely bejárta a közösségi médiát az ünnepek előtt: az egyiken a zsebre dugott kezű Orbán tekint le a közpénzből felhúzott budai irodájából, a másikon a pesti oldalon állnak tömött sorokban az éhezők az ingyenes ételosztásokon. Ez a Fidesz Magyarországa: az urizáló felső tízezer és a meglopott alsó tízmillió.

De a meglopottak sem tűrnek a végtelenségig. A karácsonyi ünnepeket megelőző hetekben soha nem látott ellenzéki, szakszervezeti és választói együttműködés, ha úgy tetszik közös front alakult ki a zsebre dugott kezű rezsimmel szemben. Példaértékű volt, ahogy pártállástól függetlenül együtt álltunk ki az oligarchikus elnyomókkal szemben, megmutatva nekik: nem tűrünk mindent el! A rezsim nem nyugodhat meg, mert januárban újrakezdjük. A 2019-es év jelszava: STOP ORBÁN!

A következő hónapokban két olyan választás is lesz, amely esélyt és lehetőséget ad arra, hogy megtörjük a rendszer továbbtokosodását. Két választás is lesz, ahol felmutathatjuk Orbánnak a piros lapot. A fociból vett hasonlatot talán még ő is megérti: aki nem tartja be a szabályokat, aki páros lábbal csúszik be és kézzel veszi le a labdát, azt előbb-utóbb kiállítják.

A sárgalapok után ideje a pirosnak: Stop Orbán! Az ellenzéki pártoknak, mozgalmaknak, civil csoportosulásoknak óriási a felelőssége abban, hogy 2019-ben megroppantsuk a rezsimet. A május 26-án sorra kerülő Európai Parlamenti választáson esélyünk és lehetőségünk lesz arra, hogy kisebbségbe toljuk a Fideszt. Ha az EP-választáson a kormánypártiak nem tudják megszerezni a kiosztható mandátumok többségét, a rendszer óhatatlanul megcsúszik saját súlya alatt. Ha az EP-választáson minden elégedetlen elmegy voksolni és a mandátumszerzésre érdemben esélyes pártok valamelyikére adja a szavazatát: azzal pofán vágható a narancsos rezsim. Ezért hívtam egyeztetésre az Európa-párti politikai erők képviselőit, hogy közös mozgósító kampányt, közös stratégiát dolgozzunk ki az EP-kampányra. Mert bár versengünk majd májusban, a célunk közös. Több a zászló, egy a tábor.

A magyar kormányfő vízválasztó, az illiberális államot meghirdető, 2014-es tusványosi beszéde után megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Kétszázhuszonnegyedik alkalommal kongatom a harangokat, mert úgy látszik, még mindig szükség van rá. És mert radikális európai demokrataként ez a dolgom.

dr. Ujhelyi István
Európai Parlamenti képviselő


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük