Tapsoljuk meg az év legröhejesebb talpnyalóját, az origós Kovács Andrást!


Kovács András, Origo - Fotó: Heti TV
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Pár hete Gulyás Gergely kancelláriaminiszter megerősítette, hogy januárban Orbán Viktor már a Budai Várban kezdi el a munkát.

A költözés összköltsége brutális: 21 milliárd (21 ezer millió) forint, mivel a kiszemelt Karmelita kolostort kiegészítik egy hatalmas, Dunára néző erkéllyel, amely közvetlenül Orbán dolgozószobájából nyílik, valamint építenek egy új, a kolostorhoz illeszkedő stílusú épületet is.

Csak a miniszterelnöki dolgozószoba belsőépítészeti kialakítása 3,925 milliárd forintba került, az épület kidekorálásához 40 festményt hoztak el a Nemzeti Galériából.
Mióta a felújítás a célegyenesbe fordult, az új épületbe a Hunyadi út felől már be lehet látni, főleg a délutáni sötétben, amikor bent égnek a fények. Így ki lehet szúrni egy különös belső lépcső körvonalait, és egy gigantikus modern csillárszerűséget is – írta az Index.

Eddig a tények – és akkor hétfőn jött Kovács András, az Origotól, és megpróbálkozott a lehetetlennel: lenyomni a publikum torkán, hogy szó sincs itt semmiféle rongyrázásról, Orbán valójában szerzetesi visszafogottságról tesz tanúbizonyságot a 21 milliárdos költözéssel.

Szó szerinti idézetek következnek Kovács András: Kolostorba költözik a miniszterelnök című december 24-i cikkéből, az Origo-ról.

“Puritán körülmények között folytatja 2019 januárjától Orbán Viktor miniszterelnök a munkáját az egykori Karmelita kolostor épületében a budai Várban.”

“A miniszterelnök irodája egy olyan épületbe költözik, amely a felújítás után is hű maradt a korábbi évszázadok hagyományához, miszerint ez egy kolostor, ahol nincsen helye a fényűzésnek és a luxusnak.”“Roppant egyszerűség jellemzi a kormányfői szobát.”

“A miniszterelnöki dolgozószoba is a puritanizmus szellemében készült. A kormányfő személyes irodája két egykori szerzetes szobájából lett kialakítva.”

Forrás: Nyugatifény 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük