Kovács András, Origo - Fotó: Heti TV
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Pár hete Gulyás Gergely kancelláriaminiszter megerősítette, hogy januárban Orbán Viktor már a Budai Várban kezdi el a munkát.

A költözés összköltsége brutális: 21 milliárd (21 ezer millió) forint, mivel a kiszemelt Karmelita kolostort kiegészítik egy hatalmas, Dunára néző erkéllyel, amely közvetlenül Orbán dolgozószobájából nyílik, valamint építenek egy új, a kolostorhoz illeszkedő stílusú épületet is.

Csak a miniszterelnöki dolgozószoba belsőépítészeti kialakítása 3,925 milliárd forintba került, az épület kidekorálásához 40 festményt hoztak el a Nemzeti Galériából.
Mióta a felújítás a célegyenesbe fordult, az új épületbe a Hunyadi út felől már be lehet látni, főleg a délutáni sötétben, amikor bent égnek a fények. Így ki lehet szúrni egy különös belső lépcső körvonalait, és egy gigantikus modern csillárszerűséget is – írta az Index.

Eddig a tények – és akkor hétfőn jött Kovács András, az Origotól, és megpróbálkozott a lehetetlennel: lenyomni a publikum torkán, hogy szó sincs itt semmiféle rongyrázásról, Orbán valójában szerzetesi visszafogottságról tesz tanúbizonyságot a 21 milliárdos költözéssel.

Szó szerinti idézetek következnek Kovács András: Kolostorba költözik a miniszterelnök című december 24-i cikkéből, az Origo-ról.

“Puritán körülmények között folytatja 2019 januárjától Orbán Viktor miniszterelnök a munkáját az egykori Karmelita kolostor épületében a budai Várban.”

“A miniszterelnök irodája egy olyan épületbe költözik, amely a felújítás után is hű maradt a korábbi évszázadok hagyományához, miszerint ez egy kolostor, ahol nincsen helye a fényűzésnek és a luxusnak.”

“Roppant egyszerűség jellemzi a kormányfői szobát.”

“A miniszterelnöki dolgozószoba is a puritanizmus szellemében készült. A kormányfő személyes irodája két egykori szerzetes szobájából lett kialakítva.”

Forrás: Nyugatifény 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: