Közérdekű! Hova forduljunk az ünnepek alatt baj, betegség esetén?


Fotó: PaperDirect
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Hová forduljunk, ha baj van? Melyik patikák tartanak ügyeletet?

 

Hová forduljunk, ha baj van? Melyik patikák tartanak ügyeletet? Hol lehet vért adni a két ünnep között? Készüljünk fel időben, hogy valóban békések legyenek az ünnepek!

A mentők karácsonykor is teljes készenlétben lesznek, Magyarország 254 mentőállomásán egyszerre közel ezerötszázan – mentőápolók, mentőgépkocsi-vezetők, mentőtisztek, mentőorvosok, mentésirányítók – teljesítenek szolgálatot. A mentőegységek a fővárosban rendszerint napi hétszázszor, míg országszerte több mint kétezer-ötszáz esetben nyújtanak életmentő segítséget az ünnepek idején.

A karácsonyi ünnepek alatt  a patikák a folyamatos gyógyszerellátás biztosítása érdekében ügyeleti szolgálatot is ellátnak. December 24-én és 31-én (pihenőnap) a szombaton is nyitva tartó gyógyszertárak a szokásos szombati munkarendjük,  vagy rövidített nyitvatartás szerint lesznek elérhetők.  December 25-én, 26-án és január 1-jén  kizárólag az ügyeletes gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást.   Az ügyeleti, vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról az OGYÉI honlapján lehet tájékozódni: www.ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso/

Szilveszterre az Országos Mentőszolgálat megerősített szolgálattal készül, mivel ilyenkor a segélyhívások, a mentési feladatok száma – különösen a fővárosban és a nagyvárosokban – jelentősen megnő.

Ahhoz, hogy az ünnepi időszakban is maradéktalanul biztosított legyen a vérellátás, nagyon fontos, hogy ünnepek előtti és ünnepek közötti véradásukkal minél többen segítsék a betegellátást. Az Országos Vérellátó Szolgálat december 27-29. között több külső helyszínen és intézetben várja a véradókat. A pontos helyszínekről és időpontokról a http://www.ovsz.hu/ver/veradasok vagy a http://voroskereszt.hu/hogyan-segithetsz/veradas/veradasi-helyszinkereso/ oldalon lehet tájékozódni. December 30-án, országosan csak egy helyen, a Vas megyei Osstfyasszonyfán lesz lehetőség véradásra.

Minden kedves olvasónak kellemes karácsonyi ünnepeket és egészségben gazdag boldog új évet kívánunk!

Felhívás!

Cikkünk a felhívás után folytatódik

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.


Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Forrás: MTI OS (Emmi – Egészségügyért Felelős Államtitkárság)


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük