Fotó: PaperDirect
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hová forduljunk, ha baj van? Melyik patikák tartanak ügyeletet?

 

Hová forduljunk, ha baj van? Melyik patikák tartanak ügyeletet? Hol lehet vért adni a két ünnep között? Készüljünk fel időben, hogy valóban békések legyenek az ünnepek!

A mentők karácsonykor is teljes készenlétben lesznek, Magyarország 254 mentőállomásán egyszerre közel ezerötszázan – mentőápolók, mentőgépkocsi-vezetők, mentőtisztek, mentőorvosok, mentésirányítók – teljesítenek szolgálatot. A mentőegységek a fővárosban rendszerint napi hétszázszor, míg országszerte több mint kétezer-ötszáz esetben nyújtanak életmentő segítséget az ünnepek idején.

A karácsonyi ünnepek alatt  a patikák a folyamatos gyógyszerellátás biztosítása érdekében ügyeleti szolgálatot is ellátnak. December 24-én és 31-én (pihenőnap) a szombaton is nyitva tartó gyógyszertárak a szokásos szombati munkarendjük,  vagy rövidített nyitvatartás szerint lesznek elérhetők.  December 25-én, 26-án és január 1-jén  kizárólag az ügyeletes gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást.   Az ügyeleti, vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról az OGYÉI honlapján lehet tájékozódni: www.ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso/

Szilveszterre az Országos Mentőszolgálat megerősített szolgálattal készül, mivel ilyenkor a segélyhívások, a mentési feladatok száma – különösen a fővárosban és a nagyvárosokban – jelentősen megnő.

Ahhoz, hogy az ünnepi időszakban is maradéktalanul biztosított legyen a vérellátás, nagyon fontos, hogy ünnepek előtti és ünnepek közötti véradásukkal minél többen segítsék a betegellátást. Az Országos Vérellátó Szolgálat december 27-29. között több külső helyszínen és intézetben várja a véradókat. A pontos helyszínekről és időpontokról a http://www.ovsz.hu/ver/veradasok vagy a http://voroskereszt.hu/hogyan-segithetsz/veradas/veradasi-helyszinkereso/ oldalon lehet tájékozódni. December 30-án, országosan csak egy helyen, a Vas megyei Osstfyasszonyfán lesz lehetőség véradásra.

Minden kedves olvasónak kellemes karácsonyi ünnepeket és egészségben gazdag boldog új évet kívánunk!

Forrás: MTI OS (Emmi – Egészségügyért Felelős Államtitkárság)


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: