Igazi karácsonyi csoda! – Tényleg új ellenzék született, már a kanadai magyarok is velünk vannak (videó a cikkben)


Kanadai magyarok tüntetnek az Orbán-rezsim ellen 2018 december
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Orbán ellenes demonstrációt tartottak Torontóban élő magyarok

Orbán ellenes demonstrációt tartottak Torontóban élő magyarok a Magyarország főkonzulátusának épülete előtt szinte egy időben a budapesti összellenzéki tüntetésekkel.

A lap felidézi, az elmúlt években aki fel merte emelni a hangját a kormány ellen azt kiközösítették, megbélyegezték, lekomcsizták, lehazaárulózták, vagy éppen kizárták a helyi Magyar Házból. Kanadában most érkezett el az idő, hogy lelkes helyi magyar demonstrálók szolidaritást vállaltak az otthon élő honfitársaikkal és táblákkal, üzenetekkel, énekléssel készültek a torontói főkonzulátus épülete elé családias légkörben.

A tüntetők felolvastak egy üzenetet is, amit alább változatlanul közlünk:

A Fidesz 12 évvel ezelőtti, ellenzékiségében szőtt szavaival üzentek a jelenleg regnáló, pártállamként működő Fidesz hatalomnak:

Szájer József, 2006.szeptember 23.-én kelt írása:

1./ ‘… fel kell szólalni azért, hogy az állami propaganda ne tudja elhitetni az otthon maradt többséggel, hogy azok, akik a hatalom cinizmusán felháborodva az utcán békésen tüntetnek, nem a csőcselék, hanem felelős magyar polgárok, akik csak azt teszik, ami mindannyiunk kötelessége: védik a szabadságunkat”.

Felhívás!

Cikkünk a felhívás után folytatódik

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.


Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

2./ “…minden alkotmányos eszközzel küzdenünk kell azért, hogy a sajtószabadság, a szólás- és gyülekezési szabadság, a vallás és az egyesülés szabadsága, az emberi méltóság, a kisebbségek jogai és az irántuk való tolerancia, a választások tisztasága, a felelős kormányzás, a magyar nemzetért való felelősségvállalás, a kormányt ellenőrző, ellensúlyozó hatalmi ágak elválasztása visszanyerje valódi jelentését Magyarországon”.


3./ “..azt gondoltuk, hogy soha többé nem jöhet vissza az idő, amikor a szabadságjogaikat gyakorló polgárokkal szemben koncepciós eljárást folytathat a hatalom. Azt is gondoltuk, hogy a kormányzat túlhatalmát korlátozó független intézmények majd megvédik az emberek jogait.


Mi folytatjuk Szájer úr üzenetét: Nos, kedves Fidesz, Mi egy fikarcnyival sem követelünk többet, de kevesebbet sem, mint akkor Ti 12 évvel ezelőtt követeltek magatoknak! Addig nézzetek a tükörbe mielőtt az össze nem törik!

 

Ezután felolvasták a tüntetők 5 pontos követelését is:

 

Forrás: kanadavilaga.om / 24.hu / BalraMagyar


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük