Kanadai magyarok tüntetnek az Orbán-rezsim ellen 2018 december
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán ellenes demonstrációt tartottak Torontóban élő magyarok

Orbán ellenes demonstrációt tartottak Torontóban élő magyarok a Magyarország főkonzulátusának épülete előtt szinte egy időben a budapesti összellenzéki tüntetésekkel.

A lap felidézi, az elmúlt években aki fel merte emelni a hangját a kormány ellen azt kiközösítették, megbélyegezték, lekomcsizták, lehazaárulózták, vagy éppen kizárták a helyi Magyar Házból. Kanadában most érkezett el az idő, hogy lelkes helyi magyar demonstrálók szolidaritást vállaltak az otthon élő honfitársaikkal és táblákkal, üzenetekkel, énekléssel készültek a torontói főkonzulátus épülete elé családias légkörben.

A tüntetők felolvastak egy üzenetet is, amit alább változatlanul közlünk:

A Fidesz 12 évvel ezelőtti, ellenzékiségében szőtt szavaival üzentek a jelenleg regnáló, pártállamként működő Fidesz hatalomnak:

Szájer József, 2006.szeptember 23.-én kelt írása:

1./ ‘… fel kell szólalni azért, hogy az állami propaganda ne tudja elhitetni az otthon maradt többséggel, hogy azok, akik a hatalom cinizmusán felháborodva az utcán békésen tüntetnek, nem a csőcselék, hanem felelős magyar polgárok, akik csak azt teszik, ami mindannyiunk kötelessége: védik a szabadságunkat”.

2./ “…minden alkotmányos eszközzel küzdenünk kell azért, hogy a sajtószabadság, a szólás- és gyülekezési szabadság, a vallás és az egyesülés szabadsága, az emberi méltóság, a kisebbségek jogai és az irántuk való tolerancia, a választások tisztasága, a felelős kormányzás, a magyar nemzetért való felelősségvállalás, a kormányt ellenőrző, ellensúlyozó hatalmi ágak elválasztása visszanyerje valódi jelentését Magyarországon”.

3./ “..azt gondoltuk, hogy soha többé nem jöhet vissza az idő, amikor a szabadságjogaikat gyakorló polgárokkal szemben koncepciós eljárást folytathat a hatalom. Azt is gondoltuk, hogy a kormányzat túlhatalmát korlátozó független intézmények majd megvédik az emberek jogait.

Mi folytatjuk Szájer úr üzenetét: Nos, kedves Fidesz, Mi egy fikarcnyival sem követelünk többet, de kevesebbet sem, mint akkor Ti 12 évvel ezelőtt követeltek magatoknak! Addig nézzetek a tükörbe mielőtt az össze nem törik!

 

Ezután felolvasták a tüntetők 5 pontos követelését is:

 

Forrás: kanadavilaga.om / 24.hu / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: