Török Zsolt, 2018 december
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Török Zsolt legfrissebb írása olyannyira zseniális, hogy már-már azt mondhatjuk kötelező olvasmány

“Büszke vagyok
Legtöbbször a gyerekeimmel, a családommal szoktam büszkélkedni, s nem csak azért, mert szeretem őket.

De most a második családom tagjaira, az MSZP közösségére, a baloldali demokraták Csapatára, az ellenzékiek nagy táborára vagyok büszke.
Azt az irányt, azt az utat követik most, amit 6-8 éve jártunk mi is -az akkor még – kicsiny közösségemmel, barátaimmal, s amit mondtunk, javasoltunk.

Bár sajnálom az elveszett 6 évet, de látom, hogy mostanra ért el minden politikai párthoz, sok civil közösséghez, és számos médiumhoz az, amit akkoriban csak sokkal kevesebben képviseltünk, láttunk, mondtunk. Ma már sokan mernek a munkások pártjára állni, sőt a munkás szót használni. Vagy azt látom, hogy egyre többen fedezik fel a kisemberek érdekében kiálló Ferenc pápát, akire ha hivatkoztunk demokrata körökben, akkor még furán néztek ránk pár éve. De eljutott és beért ez gondolat is.

Új ellenzék született – írják többen.
Kellett hozzá, hogy harcostársunk, barátunk, Imre Komjáthi átszakítson egy gátat sorfalszakító akciójával a Kossuth téren. Kellett hozzá az azt követő hétfői MSZP frakció keménysége, az ellenzék közös ébredése.

Kellett hozzá Bertalan Tóth 2925 módosító indítványa, amit a többiek is aláírták, kellett a frakcióvezetőnk integrációja, amivel egy asztalhoz tudta ültetni az egész ellenzéket, kellett az elnökünk határozottsága és eltökéltsége, amely még a bizonytalankodó képviselőket is pulpitus-foglalásra vitte, majd utcára. Leginkább a mieinkre vagyok büszke, – ez gondolom érthető – de szuper volt Bence Tordai közvetítése, az ellenzéki nők többszöri közös fellépése a parlamentben, az utcán, s igen, a hazugsággyárban is. Akárki, akármit mond Széll Bernadettéket erőszakkal kidobták onnan fegyveres civilek. De bent küzdőttek tovább a harcias amazonok, Ildikó Bangóné, Kunhalmi Ági, Vadai Ági, Anett Bősz és a higgadt, de kemény fiúk: Lajos Korózs, Tamás Harangozó.

Kellett hozzá a demokratikus média, s a most barátivá szelídült szélsőliberális portálok, folyóiratok cikkei is. Példamutató volt Balázs Bárány petíció beolvasó akciója, amit követve megfejelt Jakab Péter Hirtv-s troll showja. Tanítani fogják őket.

Évek óta várt akciók és folyamatok indultak el. Ellenzéki pártok egymás mellett, olykor együtt vonulnak, civilek nemhogy nem morognak a pártzászlók és politikusok jelenléte miatt, hanem még hívják is őket. A szakszervezetek is mozgolódnak, útlezárásokat szerveznek a Vasasok, tüntetnek Kordás Laci, László Zoltán csapatai Budapesten és vidéken. Az MSZP 70 vidéki településen szervezett demonstrációt, útlezárást, petíció átadást, vagy vett részt benne aktívan, hiszen az egyetlen országos hálózattal rendelkező ellenzéki párt, mozgalom.
Most ünneplünk majd az igazi családunkkal…
Nem.
Ők, a fentiek is az igazi családunk. Inkább úgy mondanám: most az első családunk körében ünnepelünk.
De ne feledjük, januárban folytatjuk! – írja Török Zsolt legfrissebb bejegyzésében.

 

Végre egy a cél! A rezsim megdöntése és egy új demokratikus köztársaság.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: