Látta már a világ legnagyobb és legszebb karácsonyfáját? – Mi megmutatjuk


Karácsony - Fotó: Anyanyelv ápolók Szövetsége
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Az umbriai Gubbio városa Magyarországon elsősorban arról ismert, hogy itt forgatták a Don Matteo sorozatot, amiben gyerekkorunk nagy kedvence, Terence Hill, ahelyett, hogy bunyózna, inkább papi ruhát öltve okoskodik.

Másodsorban minden évben itt gyúlnak ki a világ legnagyobb karácsonyfájának fényei. Az égőkből kirakott fa 1981. óta minden karácsonykor az Ingino-hegy lejtőiről uralja a középkori város képét.

Minden év december 7-én ünnepélyes keretek között gyúlnak ki a fa fényei, az olasz kulturális, tudományos és spirituális élet képviselőinek jelenlétében. 2014-ben maga Ferenc pápa volt az, aki meggyújtotta a lámpácskákat…

A Monte Ingino lejtőjén “álló” karácsonyfa fa váza Karácsony elmúltával is fent marad a hegyen, a több száz izzó becsavarása, és a több ezer kilométernyi kábel átvizsgálása minden évben három hónapnyi munkát ad az önkéntes csapatnak.

Gubbio, Karácsonyfa – Fotó: Érdekesvilág

Mitől is a világ legnagyobb karácsonyfája a gubbiói? A rekord az alábbiakat jelenti számokban:

A csillag területe 1000 m2

200 lámpa alkotja a csillagot260 lámpa rajzolja ki a fa körvonalát

270 színes lámpát találunk a körvonalakon belül

8500 méternyi kábel köti össze a lámpácskákat

650 méter a magassága

350 méter a legnagyobb szélessége

1350 darab csatlakozót használnak fel hozzá

1900 órányi munka szükséges a megvalósításhoz

35 kW kell ahhoz, hogy valamennyi lámpa meggyulladjon

Forrás: Olaszmamma / BalraMagyar


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük