Friss: Botka szembe ment a maffia-kormánnyal – Szeged pedig nagyon nagyot nyert (részletek a cikkben)


Botka László - Fotó: Hírhugó
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Büszke város, erős város!

Nem alkalmazzák a túlórákra és a munkaidőkeretre vonatkozó új szabályokat a szegedi önkormányzati cégeknél – döntött a Tisza-parti város közgyűlése pénteken.

A határozat, amelyet Botka László (MSZP) polgármester terjesztett be, arra utasítja a 100 százalékban önkormányzati tulajdonban álló gazdasági társaságok vezetőit, hogy évente a 250, kollektív szerződés esetén a 300 óra túlórát ne lépjék túl, illetve 12 hónapnál hosszabb munkaerőkeretet ne alkalmazzanak.

A vita során a polgármester elmondta, a döntés 14 önkormányzati cégnél kétezer munkavállalót érint. Közölte, a kezdeményezéshez már tucatnyi önkormányzat jelezte csatlakozását.

Botka László túlóratörvényről szóló javaslatáról név szerint szavaznak: a baloldaliak, Tóth Péter és Szentistványi István igen, a jobboldaliak a tartózkodó Mihálffy Béla kivételével nemmel teszik ezt, így 20 igennel, 6 nemmel és egy tartózkodással átmegy a javaslat.

Áder János tegnap írta alá a törvénymódosítást, ma este a Szégyelld magad, János! című demonstráció keretében várhatóan ezrek vonulnak a Sándor-palota elé tiltakozni .

Forrás: 168 óra / Délmagyar / BalraMagyar


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük