Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A szabolcsi rendőrök már 3 éve a rabszolgatörvény alatt szolgálnak – értük is tüntetünk
Úgy tűnik, hogy az Orbán-kormány már 3 éve teszteli a rabszolgatörvényt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A megyei rendőrök nem önkéntesen vállalnak túlórát és nem kapják meg havonta a túlórapénzüket, sőt még 3 év után sem. Mindezt úgy csinálják meg az állománnyal, hogy törvény garantálja számukra a szabad választást arról, hogy szabadságban vagy pénzben kérik-e a túlóra ellentételezését.

Valamennyi rendőrnek legyen világos: azok, akik utcára vonultak a rabszolgatörvény ellen, az ő jogaikért is tüntetnek. Kérdezzék meg a szabolcsi kollégáiktól, hogy milyen érzés már 3 éve a rabszolgatörvény szerint szolgálni, kérdezzék meg, hogy milyen érzés ingyen túlórázni.

Orbánék már többször használták a rendvédelmiseket kísérleti nyúlként. Nem először erőltettek rájuk valamit, amit később az egész lakosságra rákényszerítettek. Most is ezt láthatjuk mivel, ha Áder János aláírja a munkásokat kizsigerelő törvényt, akkor 4,5 millió dolgozóra is az vár, mint a szabolcsi rendőrökre: pénz nélküli 400 óra túlóra.

Le a kalappal a szabolcsi rendőrök előtt a bátorságukért, a kollégáikért való kiállásukért!

Az MSZP képviselői továbbra is kiállnak a rendőrök jogaiért, még akkor is, ha ők politikai nyomásra magukra hagyták az ellenzéki képviselőket, akkor, amikor szükségük lett volna rájuk.

MSZP

Bővebb információ: Harangozó Tamás, a Honvédelmi és rendészeti bizottság tagja, frakcióvezető-helyettes


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: