Ez igen keményre sikerült! – Nyílt levél Tarlós István főpolgármesternek


Tarlós István - Fotó: 24.hu
Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nyílt levél Tarlós István főpolgármesternek
Tisztelt Főpolgármester Úr!
Budapest ezekben a napokban a demokráciáért küzd. Budapestiek ezrei tüntetnek napok óta hóban-fagyban mindannyiunk szabadságáért, a munkavállalók jogaiért, a független bíróságokért, az oktatás szabadságáért, a szabad magyar sajtóért. Szabadságszerető polgárok és elkötelezett demokrata országgyűlési képviselők akár a testi épségük árán is kiállnak a magyar demokráciáért, a demokratikus értékekért.

Sokan tanulhatnának a mínusz fokokban is kitartó, szabadságszerető polgároktól, az MTVA székházánál ételt és teát osztogató budapestiektől. Sokan tanulhatnának a jogállamiságot követelő, a fideszes médiaterrorral szemben bátran fellépő demokrata országgyűlési képviselőktől is.

Ön is tanulhatna tőlük.Ön azokat illeti gunyoros, lekezelő megjegyzéseivel, akik a szabadságszerető budapestiekkel közösen, a lehető legdemokratikusabb módon, előválasztással, közvetlenül döntenek Budapest jövőjéről és az őket képviselő demokratikus főpolgármester személyéről.

Önt Orbán Viktor egy személyben nevezte meg mint főpolgármester-jelöltet és a Fidesz egyetlen testülete sem szavazta meg a jelölését. Ez világosan mutatja, hogy Orbán Viktor és a Fidesz már a látszatát sem akarja kelteni annak, hogy demokratikusan gondolkodnának, működnének. Talán Ön is emlékszik rá, ez a tanácsrendszerben volt szokás. Ha még szemernyi tisztesség van Önben, akkor most szégyelli magát.

Budapest ennél többet érdemel. A fővárosiaknak nem a fideszes pártelnök bábja kell, hanem olyan vezető, aki megbízatása minden pillanatában a budapestieket képviseli. Ön sajnálatosan és nyilvánvalóan nem ilyen.

Az a főpolgármester, aki blöffnek nevez egy demokratikus eljárást, aki szerint Budapest nem veszít azzal, ha a legjobb egyeteme Bécsbe költözik, aki sikerként próbálja eladni az elektronikus jegyrendszer milliárdos károkat okozó, csúfos kudarcát, aki odaajándékozta a Fidesznek építési telekként a Városligetet, aki szó nélkül átjátszotta Orbán Viktornak és a Fidesznek Budapest szabadságát, önállóságát, pénzét – az nem pusztán alkalmatlan a feladatára, de méltatlan is. Ön ilyen ember.
Budapest Önnél többet érdemel!

Horváth Csaba,
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében


 


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük