Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A mai napon hatalmas ellenzéki megmozdulás vette kezdetét a fővárosban és számtalan vidéki illetve külföldi városban az Orbán-kormány ellen.

Az MSZP felhívásában a szimpatizánsait és tagjait a Hősök terére hívta, ahol 15 órakor vette kezdetét az ellenzék megmozdulása, melyre nem csak a pártok, de a civilek, szakszervezetek és a gazdák is jelezték részvételüket. A tüntetést nem az MSZP szervezte egymagában, hanem végre az ellenzék teljes erejét összeadva összehozott egy hatalmas tiltakozó demonstrációt.

A címlapkép az MSZP gyülekező-helyén készült, így látható az MSZP hatlamas tömegeket tudott megszólítani. Meglepő fordulat, hogy helyszíni tudósítónk szerint rengeteg fiatal is megjelent az MSZP gyülekező helyszínén.

Az MSZP két fontos felhívást intézett a tüntetésen résztvevőkhöz, az első, hogy  hozz magaddal, ha tudsz zászlót, transzparenst és még tíz embert!

A második és a legfontosabb felhívás, hogy legyen rajtad valami fehér. Sapka, sál, szalag vagy bármilyen más fehér ruhadarab, mert így jelezzük, hogy békésen tiltakozunk a rabszolgatörvény ellen.

Fontos, hogy most a főváros mellett megmozdul hat megyeszékhely is. Tüntetés lesz Csongrád, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés, Veszprém és Győr-Moson Sopron megye székhelyén is.

A Mérce összeszedte az eddig bejelentett megyei tüntetéseket:

  • A debreceniek 15 órától tüntetnek a Hajdú-bihari Napló székhelye előtt (a pécsiek már pénteken meglátogatták a helyi Fidesz-lap székházát);
  • Szegeden 16 órakor a Rákóczi téren kezdődik a tiltakozás;
  • Békéscsabán szintén 16 órakor gyülekeznek a Békés megyei dolgozók;
  • Győrben 17 órakor a Városháza előtt gyülekeznek a tüntetők, csatlakozik hozzájuk az Audi Hungária Független Szakszervezet is;
  • Miskolcon is 17 órakor, a Búza téri templomnál lesz tüntetés, majd hétfőn reggel 7-től és délután 4-től is lesz egy-egy megmozdulás;
  • Veszprémben is készülődik egy séta a rabszolgatörvény elleni tiltakozásképp, ennek időpontja azonban még nem világos.

Azonban nem csak belföldön, de külföldön élő magyarok is tüntetni fognak Orbán politikája ellen, a Bristolban élő magyarok is vasárnap délután vonulnak utcára.

Mivel a propaganda lapok biztos nem számolnak be az MSZP kéréséről és  hogy tüntetés lesz Orbán ellen, ezért arra kérünk, hogy oszd meg ezt a posztot!

A HírHugó cikke nyomán


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: