TAO-s pénzzel gazsulálni még mindig nagyon megéri – Ugye Viktor?


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Rekordév a 2018-as, ha az egyedi kormánydöntésekkel megítélt támogatásokat nézzük… Az Mfor.hu gyűjtése szerint december 11-ig a kormány összesen 86,5 milliárd forint támogatás kiosztásáról döntött. A pénzzel beruházást tervező vállalatok projektjeit támogatták.

2010 óta összesen 346 milliárd forinttal támogatta az Orbán-kormány a cégeket, ebből 45 ezer új munkahelyet hoztak létre. A támogatások eddigi rekordéve a 2017-es volt, akkor 71 milliárd forintot osztottak szét. 2016-ban pedig 64 milliárd forintot.

Az idei osztogatás azért is érdekes, mert bár a támogatási összeg majdnem 22 százalékkal haladja meg a 2017-es évit, az új állások tekintetében csak minimálisan, 1,7 százalékkal szárnyalta túl az idei év az előzőt.

Idén a legtöbb pénzt a debreceni BMW-gyár kapta, oda 12,3 milliárd forint ment. 8,1-8,1 milliárd jutott a koreai SK Battery Hungary Kft.-nek és a Zoltek Vegyipari Zrt.-nek, 5,5 milliárdot kapott a Krones Hungary Kft. és 4,5 milliárdot a Robert Bosch.

Ha jól sejtem, mindenki tisztában van azzal a ténnyel, hogy ennek a pénznek egy elég nagy százaléka visszacsorog Orbánék zsebébe a TAO támogatásokból. Nyilván minden régebben, és mostanában ide települő multival megkötötte a kormány a “stratégiai szerződéseket”, amelyben megszabják a TAO befizetések irányát, azaz a baráti zsebeket. Így vesztik el az adózás alól kivont milliárdok a közpénz jellegüket, és teszik még gazdagabbá a családot, a rokonokat, és a holdudvart.

Ha ez a pénz a kkv-k hoz ment volna, mennyi munkahelyet és adóbevételt hozott volna? (A nagyok nem adóznak nálunk)
Ez a baromságok 2.0 kiadása. 1.0 a stadionok.

Forrás: HVG / MenedzsmentFórum / BalraMagyar


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük