Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Rekordév a 2018-as, ha az egyedi kormánydöntésekkel megítélt támogatásokat nézzük… Az Mfor.hu gyűjtése szerint december 11-ig a kormány összesen 86,5 milliárd forint támogatás kiosztásáról döntött. A pénzzel beruházást tervező vállalatok projektjeit támogatták.

2010 óta összesen 346 milliárd forinttal támogatta az Orbán-kormány a cégeket, ebből 45 ezer új munkahelyet hoztak létre. A támogatások eddigi rekordéve a 2017-es volt, akkor 71 milliárd forintot osztottak szét. 2016-ban pedig 64 milliárd forintot.

Az idei osztogatás azért is érdekes, mert bár a támogatási összeg majdnem 22 százalékkal haladja meg a 2017-es évit, az új állások tekintetében csak minimálisan, 1,7 százalékkal szárnyalta túl az idei év az előzőt.

Idén a legtöbb pénzt a debreceni BMW-gyár kapta, oda 12,3 milliárd forint ment. 8,1-8,1 milliárd jutott a koreai SK Battery Hungary Kft.-nek és a Zoltek Vegyipari Zrt.-nek, 5,5 milliárdot kapott a Krones Hungary Kft. és 4,5 milliárdot a Robert Bosch.

Ha jól sejtem, mindenki tisztában van azzal a ténnyel, hogy ennek a pénznek egy elég nagy százaléka visszacsorog Orbánék zsebébe a TAO támogatásokból. Nyilván minden régebben, és mostanában ide települő multival megkötötte a kormány a “stratégiai szerződéseket”, amelyben megszabják a TAO befizetések irányát, azaz a baráti zsebeket. Így vesztik el az adózás alól kivont milliárdok a közpénz jellegüket, és teszik még gazdagabbá a családot, a rokonokat, és a holdudvart.

Ha ez a pénz a kkv-k hoz ment volna, mennyi munkahelyet és adóbevételt hozott volna? (A nagyok nem adóznak nálunk)
Ez a baromságok 2.0 kiadása. 1.0 a stadionok.

Forrás: HVG / MenedzsmentFórum / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: