Szanyi akkora gyomrost vitt be a Fidesznek, hogy még Orbán is elszégyenli magát


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

A Szociális Európa megvalósítását is aláássa a fideszes „rabszolgatörvény”, a „málenkij robot” magyar változata
„Véletlen, de sokatmondóan jelképes egybeesés, hogy a magyar parlamentben a fideszes többséggel ugyanazon a héten szavaztatják meg a munkavállalókat megnyomorító rabszolgatörvényt, amikor Strasbourgban az Európai Parlamentben két, a Szociális Európa megvalósításához tartozó, a dolgozók érdekeit, szociális jogai védelmét célzó fontos európai jogszabályt fogadunk el”

Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő, az MSZP alelnöke így kommentálta az EP plenáris ülésének mai szavazását arról a két jelentésről, amelyek – a Szociális Jogok Európai Pillérét megalapozandó – egyrészt az európai munkavállalók szociális és társadalombiztosítási jogainak igazságosabb és rugalmasabb érvényesítéséről, másrészt az Európai Munkaügyi Hatóság létrehozásáról szóló új uniós jogszabályok bevezetését szorgalmazzák.

Az MSZP alelnöke kifejtette: „Az utóbbi időben egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy az EU eszköztelen a munkavállalók érdekeinek védelmében ott, ahol egyes nagy munkaadók, multinacionális cégek az adott tagállam kormányzatával együttműködve alapvető jogaik érvényesítésében korlátozzák saját dolgozóikat – amire éppen a magyar rabszolgatörvény a legfrissebb és legdurvább példa.

Nem véletlen, hogy az Orbán-kormány az EU-n belül szinte egyedüliként tiltakozott a Juncker bizottsági elnök által tavaly kezdeményezett átfogó uniós munkaügyi hatóság létrehozása ellen. De hiába kapálóznak ellene, lesz ilyen európai szervezet, amely majd – remélem, kellő végrehajtó hatáskörökkel is felruházva – feltárhatja sorozatos munkavállaló-ellenes jogsértéseiket és véget vethet azoknak.”

Az MSZP EP-delegációjának vezetőjeként Szanyi Tibor a szociális jogok és a munkavállalói érdekek közös, európai védelmét az EP-választások szempontjából is fontosnak tartja: „Remélem, a most elfogadott intézkedések hatása mielőbb megjelenhet az uniós munkaerő-piacon, s így az európai és a magyar dolgozó is közvetlenül, saját sorsán keresztül érzékelheti: az EU egységes piaca működik, az európai összefogás, a szolidaritás segít”.


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük