Szanyi akkora gyomrost vitt be a Fidesznek, hogy még Orbán is elszégyenli magát


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A Szociális Európa megvalósítását is aláássa a fideszes „rabszolgatörvény”, a „málenkij robot” magyar változata
„Véletlen, de sokatmondóan jelképes egybeesés, hogy a magyar parlamentben a fideszes többséggel ugyanazon a héten szavaztatják meg a munkavállalókat megnyomorító rabszolgatörvényt, amikor Strasbourgban az Európai Parlamentben két, a Szociális Európa megvalósításához tartozó, a dolgozók érdekeit, szociális jogai védelmét célzó fontos európai jogszabályt fogadunk el”

Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő, az MSZP alelnöke így kommentálta az EP plenáris ülésének mai szavazását arról a két jelentésről, amelyek – a Szociális Jogok Európai Pillérét megalapozandó – egyrészt az európai munkavállalók szociális és társadalombiztosítási jogainak igazságosabb és rugalmasabb érvényesítéséről, másrészt az Európai Munkaügyi Hatóság létrehozásáról szóló új uniós jogszabályok bevezetését szorgalmazzák.

Az MSZP alelnöke kifejtette: „Az utóbbi időben egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy az EU eszköztelen a munkavállalók érdekeinek védelmében ott, ahol egyes nagy munkaadók, multinacionális cégek az adott tagállam kormányzatával együttműködve alapvető jogaik érvényesítésében korlátozzák saját dolgozóikat – amire éppen a magyar rabszolgatörvény a legfrissebb és legdurvább példa.

Nem véletlen, hogy az Orbán-kormány az EU-n belül szinte egyedüliként tiltakozott a Juncker bizottsági elnök által tavaly kezdeményezett átfogó uniós munkaügyi hatóság létrehozása ellen. De hiába kapálóznak ellene, lesz ilyen európai szervezet, amely majd – remélem, kellő végrehajtó hatáskörökkel is felruházva – feltárhatja sorozatos munkavállaló-ellenes jogsértéseiket és véget vethet azoknak.”

Az MSZP EP-delegációjának vezetőjeként Szanyi Tibor a szociális jogok és a munkavállalói érdekek közös, európai védelmét az EP-választások szempontjából is fontosnak tartja: „Remélem, a most elfogadott intézkedések hatása mielőbb megjelenhet az uniós munkaerő-piacon, s így az európai és a magyar dolgozó is közvetlenül, saját sorsán keresztül érzékelheti: az EU egységes piaca működik, az európai összefogás, a szolidaritás segít”.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük