Fotó: BalraMagyar
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Úgy néz ki, hatalmas ellenállás kezd kibontakozni a mai napon elfogadott, az ellenzék által “rabszolgatörvénynek” nevezett paktum ellen, melyet a parlament a jelek szerint szabálytalanul fogadott el.

Az ellenzéki képviselők mindent megtettek ma az országgyűlés épületében annak érdekében, hogy ezt a gyalázatos módon és gyalázatos tartalommal rendelkező paktumcsomagot elfogadta a T. ház.

Elfoglalták a parlamenti pulpitust és mindent megtettek, hogy ellehetetlenítsék a ház működését. A nagy kapkodásban a kormánypártok eddig megkérdőjelezhető módon bonyolították le a szavazást, ugyanis a képviselők azonosítására szolgáló kártyás rendszer nem működött, így a minősített többséget igénylő szavazások során nem lehet megállapítani, hogy pontosan kik és hogyan szavaztak, ezáltal minden jel szerint érvénytelen a mai voksolás.

Miután azonban a kormánypártok szerint rendben volt az eljárás az ellenzék tagjai kivonultak a parlamentből és ad-hoc tüntetéssorozat vette kezdetét a fővárosban.

Előbb a Sándor Palotánál, majd a Fidesz székházánál is gyülekeztek a tüntetők, míg nem a tünetesek végállomása a Kossuth téren ért véget. Helyszíni tudósítónk szerint eddig már több százan gyűltek össze a téren, de a tömeg folyamatosan erősödik.

Közben a Demokratikus Koalíció és az MSZP politikusai is arra buzdítanak, hogy békésen, de szerveződjön a magyar társadalom a kormány ellen. Aki teheti még kimehet a Kossuth térre, hogy támogassa a kint tüntető dolgozókat, diákokat ellenzéki szavazókat.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: