Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A tüntetők egy része felvonult a Fidesz központi székházánál a Lendvay utcánál.

Néhány tüntetőnek, közöttük Bihal Dávidnak az MSZP országos elnökségi tagjának és Nyakó Istvánnak a MSZP politikusának sikerült átjutniuk a rendőrsorfalon, melyet a rendőrök a tüntetők és a kormánypártok székháza közé vontak.

A tüntetéssorozat azután indult el a kormány ellen, amikor is vitatható módon elfogadták a “rabszolgatörvénynek” nevezet Kósa Lajos által egyéni képviselői indítványként benyújtott javaslatot, melyet mind a szakszervezetek mind az ellenzéki pártok is elítéltek s mindent megtettek annak elfogadásának megakadályozása érdekében.

A javaslat brutálisan megnyirbálná a munkavállalói jogokat és drasztikusan megemelné a munkaadók által elrendelhető túlórák számát.

A mai botrányos jelenetek után, melyek során könnyen lehet hogy a parlament szabálytalanul fogadta el a törvénycsomagot tüntetéssorozat indult meg a fővárosban, melynek fő helyszínei a Sándor palota a Kossuth tér és a Fidesz központi székháza volt.

Bihal Dávid és Nyakó István szocialista párti politikusok a Fidesz székházánál jutottak át a rendőrsorfalon, mely utána  rendőrség fizikai erőt használva próbálta eltávolítani a politikusokat és tüntető társaikat a kormánypártok székhelye közeléből.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: