Komjáthi Imre és Török Zsolt - Fotó: FB
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Török Zsolt, volt szóvivő most se teketóriázik, kimondja amit gondol, meg amit sok százezren, millióan gondolunk, csak nem merünk…

Tízezres tömeg demonstrált, tüntetett tegnap a Fideszes rabszolga-törvény ellen. A kormány és az összes fideszes szégyene ez a jogszabály-tervezet, amit a nagyeszű Kósa fémkupak Lajos és tettestársa nyújtott be, Orbán két elhasználódott, lejáratódott csicskája. De lehetett volna bármelyik az ezer talpnyaló közül, akik százmilliókkal tömték már ki zsebeiket, pont a kifosztott munkások pénzéből.

Világos volt tehát a cél és kiválóan megszervezték a tüntetést Kordás Lászlóék, a szakszervezetek.
Nemzetközi támogatás is volt, több szakszervezeti konföderáció is képviseltette magát. Leglátványosabban néhány ágazati csapat jelent meg: a Vasasok, a Bányászok, a Húsosok, a Vegyészek és a Pedagógusok. Ott voltak a hallgatók is vagy 100-an egy csomóban és sokan a tömegben is.

Ahogyan több százan jöttek az MSZP tagjai, vezetői közül, páran a Momentumosok, több tucat DK-s, és néhány Párbeszédes, Jobbikos is.
A tüntetés véget ért és haza akarták küldeni az elégedetlen ezreket. Ekkor ugrott a színpadra Komjáthi Imre, aki szakszervezetis is, melós is, politikus is, s így a leghitelesebb közszereplők egyike. “Gyerünk a Kossuth térre! Az a miénk is!”
S ezrek indultak a rendőrsorfal felé hívó szavára.

A már ekkor is túlerőben lévő szép egyenruhás közeghez hamarosan erősítés is érkezett immár gyakorlóban, majd jött még 3-4 szakasz a Házból. A Komjáthi vezette tömeg végül áttörte a kordont és visszavonulásra késztette a teret indokolatlanul őrző rendőrök és “gyerekek” sorfalát. (2006-ban hetekig égett a város több pontja és napokig folyt a rendőrök vére, s százával tört az egyenruhások csontja. Most szinte csak test-test “küzdelem” volt. Mégis azt láttam, hogy a visszavonuló gyerekek rettegtek. Mi lett volna velük, ha a 2006-os fideszes csőcselék van ott és nem ez a békés munkás csapat? )
Itt “csak” Imre sérült meg és a rendőri vezetők gerince “tört” el, mert a magyar munkások milliói helyett a tolvaj miniszterelnök és pereputtya oldalára álltak. 

Ja, történt még valami: az “ellenzéki” LMP 30, azaz 30 fős kongresszusa főpolgármester-jelöltet, bohócot választott.


Értitek? Munkás tízezrek az utcán, az egyetlen országos hálózattal rendelkező ellenzéki erő, az MSZP alelnöke nekimegy a hatalomnak, a Jobbik felszívódott, az LMP meg 30 fős kongresszust játszik? 

De a lényeg, hogy a munkások, a szervezett dolgozók és a baloldal tegnap erőt mutatott.
Talán egymásra is talált.
Bár sokan sikerként, eufórikusan élték meg a Kossuth téri áttörést, de folytatni kell a harcot a nemzetáruló, a hazát kiárusító, a melósokat eláruló Fideszesek ellen, a magyarok érdekében, Magyarország érdekében! 
Minden szinten folytatni kell: a parlamentben, az utcákon, tereken, a fidesz irodák előtt, a félpályás útlezárásokon, a maradék sajtóban, a Facebookon, mindenhol! 
Igazunk van.
A magyar dolgozók érdekeit védjük és hogy maradjon még magyar e Hazában.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: