Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A “rabszolgatörvényként” elhíresült, a munkavállalókat súlyosan hátrányosan érintő kormányzati ötlet ellen tüntetnek országszerte a munkavállalók és a szakszervezetek…

A legújabb fideszes törvényjavaslat elfogadása azt jelentené, hogy évi 250-ről 400 órára nőhet a kiróható maximális túlórák száma, hat napos munkahetekkel számolva.

Név szerint Kósa Lajos és Szatmáry Kristóf fideszes képviselők ez év november végén nyújtották be a „rabszolgatörvény” néven elhíresült törvényjavaslatot a Parlamentben.

A tervezett változtatások ellen nemcsak Budapesten, hanem országszerte mindenhol tüntetnek a munkavállalók, a dolgozói érdekképviseleték és a munkásokkal szolidaritást vállaló szervezetek.  Félpályás útlezárással tiltakoznak az ország több pontján is. Az akciókhoz többek között csatlakozott az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés és a pedagógusok, valamint az egészségügyi dolgozók is.

A tüntetőkkel értenek egyet az ellenzéki pártok is. Az MSZP-Párbeszéd kész népszavazást indítani, hogy megakadályozza a tervezett változtatásokat, mivel szerintük azok “a hatnapos munkahét, a kommunista szombatok” bevezetését jelentenék.

A tüntetés társadalmi támogatottságát jelzi az a friss felmérés is, miszerint az emberek négyötöde elutasítja a rabszolgatörvényt, amelyről egyébként szerdán dönt az Országgyűlés.

A tüntetést élőben követhetik itt, amennyiben lehetőségük van rá, akkor öltözzenek melegen, s irány a Kossuth tér:

 

Forrás: Zoom / ATV / BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: