Jogosan retteg Orbán – Rengetegen vannak a tüntetők, a tömeg folyamatosan növekszik (videó a cikkben)


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

A “rabszolgatörvényként” elhíresült, a munkavállalókat súlyosan hátrányosan érintő kormányzati ötlet ellen tüntetnek országszerte a munkavállalók és a szakszervezetek…

A legújabb fideszes törvényjavaslat elfogadása azt jelentené, hogy évi 250-ről 400 órára nőhet a kiróható maximális túlórák száma, hat napos munkahetekkel számolva.

Név szerint Kósa Lajos és Szatmáry Kristóf fideszes képviselők ez év november végén nyújtották be a „rabszolgatörvény” néven elhíresült törvényjavaslatot a Parlamentben.A tervezett változtatások ellen nemcsak Budapesten, hanem országszerte mindenhol tüntetnek a munkavállalók, a dolgozói érdekképviseleték és a munkásokkal szolidaritást vállaló szervezetek.  Félpályás útlezárással tiltakoznak az ország több pontján is. Az akciókhoz többek között csatlakozott az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés és a pedagógusok, valamint az egészségügyi dolgozók is.

A tüntetőkkel értenek egyet az ellenzéki pártok is. Az MSZP-Párbeszéd kész népszavazást indítani, hogy megakadályozza a tervezett változtatásokat, mivel szerintük azok “a hatnapos munkahét, a kommunista szombatok” bevezetését jelentenék.

A tüntetés társadalmi támogatottságát jelzi az a friss felmérés is, miszerint az emberek négyötöde elutasítja a rabszolgatörvényt, amelyről egyébként szerdán dönt az Országgyűlés.

A tüntetést élőben követhetik itt, amennyiben lehetőségük van rá, akkor öltözzenek melegen, s irány a Kossuth tér:
 

Forrás: Zoom / ATV / BalraMagyar


 


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük