Jogosan retteg Orbán – Rengetegen vannak a tüntetők, a tömeg folyamatosan növekszik (videó a cikkben)


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A “rabszolgatörvényként” elhíresült, a munkavállalókat súlyosan hátrányosan érintő kormányzati ötlet ellen tüntetnek országszerte a munkavállalók és a szakszervezetek…

A legújabb fideszes törvényjavaslat elfogadása azt jelentené, hogy évi 250-ről 400 órára nőhet a kiróható maximális túlórák száma, hat napos munkahetekkel számolva.

Név szerint Kósa Lajos és Szatmáry Kristóf fideszes képviselők ez év november végén nyújtották be a „rabszolgatörvény” néven elhíresült törvényjavaslatot a Parlamentben.

A tervezett változtatások ellen nemcsak Budapesten, hanem országszerte mindenhol tüntetnek a munkavállalók, a dolgozói érdekképviseleték és a munkásokkal szolidaritást vállaló szervezetek.  Félpályás útlezárással tiltakoznak az ország több pontján is. Az akciókhoz többek között csatlakozott az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés és a pedagógusok, valamint az egészségügyi dolgozók is.

A tüntetőkkel értenek egyet az ellenzéki pártok is. Az MSZP-Párbeszéd kész népszavazást indítani, hogy megakadályozza a tervezett változtatásokat, mivel szerintük azok “a hatnapos munkahét, a kommunista szombatok” bevezetését jelentenék.

A tüntetés társadalmi támogatottságát jelzi az a friss felmérés is, miszerint az emberek négyötöde elutasítja a rabszolgatörvényt, amelyről egyébként szerdán dönt az Országgyűlés.

A tüntetést élőben követhetik itt, amennyiben lehetőségük van rá, akkor öltözzenek melegen, s irány a Kossuth tér: 

Forrás: Zoom / ATV / BalraMagyar

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük