Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A szervezők várakozásait is felülmúlhatja a most hétvégi demonstráción résztvevők száma.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy szombat reggel 10 órakor a legnagyobb szakszervezeti tömörülés tüntetést jelentett be a Jászai Mari térre. Kordás László a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke ezt azután jelentette be, miután megfeneklettek a tárgyalások a kormánnyal, amely a fejébe vette, hogy rabszolga módjára túlóráztassa a dolgozókat.

Kordás a szakszervezetek mellett mindenkit a Jászai Mari térre hívott, ahonnan a demonstrálók a Kossuth térre fognak átvonulni és követelni a kormánytól, hogy vonja vissza a csak “Rabszolgatörvényként” emlegetett törvénycsomagot.

A szakszervezetek hatalmas löketet kapta, ugyanis a bejelentés után néhány órával a Pedagógusok is bejelentették, csatlakoznak a demonstrációhoz, valamint minden ellenzéki párt arra szólítja fel szimpatizánsait, hogy csatlakozzanak a demonstrációkhoz.

A Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd már jelezték, csatlakoznak a tüntetéssorozathoz és arra kérnek mindenkit, hogy jöjjön sárga láthatósági mellényben. Mint fogalmaznak:

Ami Párizsban sikerült, az Budapest utcáin is sikerülni fog! Minden lehetséges eszközzel tiltakozunk egészen addig, amíg meg nem állítjuk Orbánt, és a kormány ki nem hátrál a rabszolgatörvényből! Kiállunk minden magyar munkavállalóért!

“A társadalom rezonál a szakszervezetek felhívására. Úgy néz ki, könnyen lehet ez a szikra, mely végül lángra lobbantja az országot a Fidesszel szemben. Az hogy van érdeklődés a szombat reggel 10 órai tüntetés iránt, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy olyan ismerőseim is terveznek részt venni rajta, akik eddig még soha nem voltak kormányellenes tüntetésen. Nem lehet kiszámolni mi lesz a vége, de könnyen lehet, hogy sosem látott tömegek vonulnak szombaton az utcákra.” – írja a portálunk által megkérdezett politikai szakértő.

Kósa Lajos és Szatmáry Kristóf munkavállalók elleni törvényjavaslata a szombatot is munkanappá teszi.
Tüntetésre hívunk mindenkit! 2018. december 8-án, 10 órakor találkozzunk a Jászai Mari téren és vonuljunk a Kossuth térre!

áll a tüntetésre való felhívás szövegében. Arra kérünk mindenkit, ha módjában áll, vegyen részt a tüntetésen és ossza meg ezt a cikket ismerőseivel, hogy minél többekhez eljuthassanak az információk.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: