Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Le a kalappal a fiatal politikus előtt

Ma Németh Szilárd “honvédelmi államtitkárt” leptem meg a következő kérdésekkel – válaszolni persze nem volt képes. Mondjuk nehéz is lenne erre mit mondani…

“3 éve a Párbeszéd tárta fel a rakétabotrányt; azt, hogy a Magyar Honvédség egy kisebb hadsereg felszerelésére elégséges katonai fegyverzetet adott el pár millió forintért a Pilisi Vadászbolt Kft-nek.

Mi kongattuk a vészharangot, megmondtuk, hogy ebből baj lesz, feljelentést tettünk, de a kormány nem csinált semmit.

Azóta kiderült, a fegyvereket a kft-nél dolgozó két orosz fegyvercsempész egy milliárdos biznisz keretében mexikói drogbáróknak akarta eladni, hogy azok az amerikai hadsereg ellen vethessék be a magyar rakétákat, gépágyúkat és egyebeket.

Az ügyletet az amerikai hatóságoknak köszönhetően sikerült megakadályozni, az orosz fegyverneppereket Magyarországon elfogták, de önök végül nem az Egyesült Államoknak, hanem Putyin Oroszországának adták ki őket, nemzetközi botrányt okozva.
Kérdéseim a Honvédelmi Minisztériumhoz:

1. Miért adnak el egyáltalán magáncégeknek éles vagy visszaélesíthető fegyvereket?

2. Ha már mégis eladták, miért mindössze néhány millió forintért, amikor bebizonyosodott, hogy milliárdos értéket képviselnek?

3. Miért adták el egy komolytalan, sőt, gyanús kis kft-nek?

4. Miért hazudta azt a Minisztérium 2015-16-ban, hogy minden a legnagyobb rendben van, hogy a fegyverek nem kerülhetnek rossz kezekbe?

5. Indult-e a Minisztériumban belső vizsgálat az ügyben, volt-e, lesz-e felelősségre vonás?

6. Ha az orosz fegyvercsempészek az USA ellen követtek el bűncselekményt, az USA derítette fel az ügyet és az USA kérte először a kiadatást, akkor miért Oroszországnak adták ki őket? Hogyan értékeli ezt a döntést a Honvédelmi Minisztérium?

7. Hogyan befolyásolja ez a botrány a legerősebb katonai szövetségesünkhöz, az Amerikai Egyesült Államokhoz fűződő viszonyunkat?”


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: