Horváth Csaba leárulózta Tarlós Istvánt – Ön szerint jogosan?


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Horváth Csaba az MSZP fővárosi frakciójának vezetője keményen közleményben támadta ma a főpolgármestert.

Mint fogalmaz: Ha Tarlós nem áll ki a CEU-ért, elárulja Budapestet!

A CEU elkergetésével az Orbán-kormány és a Fidesz Budapest szellemi életét tette szegényebbé. Tarlós István hallgat.
A világszínvonalú oktatást biztosító CEU kiemelkedő szerepet játszott abban, hogy Budapest az elmúlt évtizedekben Közép-Európa szellemi központjává vált – ezt teszi most tönkre a Fidesz.

Ez beleillik abba a folyamatba, amely során az utóbbi években a továbbtanulni szándékozó fiatalok nagy részét kizárták a felsőoktatásból.

Megdöbbentő, hogy Tarlós István szó nélkül hagyja, hogy a kormány ellehetetlenítse és elüldözze Budapestről a főváros, sőt Magyarország egyik legfontosabb szellemi műhelyét. Tarlós ezúttal is azt bizonyítja, hogy nem Budapest érdekeit képviseli, csak Orbán Viktor és a Fidesz elvárásainak akar maradéktalanul megfelelni.

A régióban és Európában éles és soktényezős verseny zajlik a nagyvárosok között. Noha 2010 óta ebben a versenyben Budapest folyamatosan leszakadozik Bécs, Prága és Pozsony mögött, a CEU budapesti működése némi helyzeti előnyhöz juttatta a magyar fővárost.Ezt az előnyt a kormány most tálcán nyújtja legfontosabb versenytársunknak, Bécsnek. A CEU költözésével Budapest behozhatatlan hátrányra tehet szert. Ha Tarlós István ezúttal sem áll ki Budapest érdekeiért a kormánnyal szemben, akkor a főpolgármester ebben a versenyben Bécset segíti – ezt pedig árulásnak hívják.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük