Durván kifakadt a legfiatalabb cirkuszigazgató – döbbenetes állításokat tett


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Talán nem ilyen világban akarunk élni.

Az a helyzet, hogy nem minden esetben a jobboldal füle mögött van a vaj. Ez persze nem azt jelenti automatikusan, hogy ha épp nem a jobboldal a hülye, akkor a baloldal lenne az. Mindenesetre a politikailag korrekt beszéd apostolai, meg a valóságtól elrugaszkodott túlérzékenyek – akiket sokszor sorolnak a politikai baloldalhoz – most is mint oly sokszor szétvernének egy komplett iparágat.

Ugyanis a közbeszédben a napokban felröppent az ötlet, mely szerint tiltani kellene a cirkuszművészetben az állatok szerepeltetését, mondván, hogy ahogyan kihasználják a különleges állatokat, nos az az állatkínzás határait súrolja.

Mondanom sem kell, hogy a cirkusz nem működik állatok nélkül. A sátor, a vattacukor, a pattogatott kukorica a bohóc, az artisták és a számunkra különleges állatok testközelsége és lélegzetelállító attrakcióik, nos ez a cirkusz csodája.

És persze, volt idő, amikor az állatokat a cirkuszban kínzással vették rá bizonyos mutatványokra, de mint ahogyan a cirkuszokban már nincs “torzszülött parádé” kinövésű emberekkel, meg rondákkal, szóval a modern cirkusz is belépett már a 21. századba.

Merem állítani, hogy a cirkuszi állatokat sokkal jobb körülmények között tartják, mint mondjuk a Fővárosi állatkert állatait. A cirkuszozás egy életforma. A vándor életmód valódi családdá kovácsolja az előadókat és ennek a családnak a részei az állatok akiket bemutatnak a cirkuszban.Eddig a magánvéleményem erről a konfliktusról, ami arról szól, hogy valakik megint kitaláltak maguknak egy nünükét, amiért éppen aggódhatnak és küzdhetnek a PC nevében. És bizony ez sajnos semmivel sem másabb mint a jobboldaliak Soros becsípődése, ha úgy tetszik ez a fajta politikai korrektség a demokratikus oldal sith oldala.

De miről is beszél ifj. Richter József a Borsnak adott interjújában.

“A cirkuszművészetet sok támadás éri az utóbbi időben az állatok szerepeltetése miatt” – mondja a Borsonline stúdiójának vendége.

“Mi komolyan dolgozunk azon, hogy bebizonyítsuk: a cirkuszban lehet az állatokat jól tartani. Látunk szörnyűséges videókat, ahol kínozzák és éheztetik az állatokat, de ez nem jelenti azt, hogy nálunk, a Magyar Nemzeti Cirkuszban is így bánnánk velük. Ezért is szoktunk folyamatosan videókat és fényképeket megosztani a nagyközönséggel, hogy lássák: az állatok a barátaink, a kollégáink, és ekképp is bánunk velük.

Nincs ára ezeknek az állatoknak, nem lehet őket megvásárolni. Több generáción keresztül állatkertben, cirkuszokban, szafariparkokban születnek, bőséges szaporulat esetén kaphatja meg őket egy-egy cirkusz. De természetesen nagyon komoly feltételek mellett – mondja. – Nagy a nyomás, de úgy gondolom, hogy a nemzeti cirkusz túl fogja élni ezt az állatfoglalkoztatás-ellenes hangulatot, amit egyébként egy divathullámnak gondolok. Most gondolkodás nélkül kritizálnak mindenkit akinél az állatok nem a kanapén heverésznek. Ez szerintem túlzás.”


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük