Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Azt hitte a szerencsétlen, hogy neki is szabad azt amit a főnökének?

Gilvánfa korábbi első embere egyéves, két évre felfüggesztett fogházbüntetést kapott a Siklósi Járásbíróságtól. Az ítélet nem jogerős.

Bogdán Lászlót ötrendbeli hűtlen kezelésben találták bűnösnek kedden – tájékoztatott a bíróság. Hat társa közül egyeseket sikkasztás, másokat bűnsegédként elkövetett hamis magánokirat felhasználása miatt marasztaltak el. Közülük egy vádlottat szintén felfüggesztett szabadságvesztésre, három embert közérdekű munkára ítéltek, míg két másik vádlottat próbára bocsátott a bíróság.

Az elsőrendű vádlottat 2010 októberében egy dél-baranyai település polgármesterévé, a másodrendű, a harmadrendű, a negyedrendű és az ötödrendű vádlottat önkormányzati képviselővé választották, a másodrendű vádlott a polgármester helyettese is volt.

A másod-, harmad-, negyed- és ötödrendű vádlottak 2012 és 2013 nyarán elhatározták, hogy az önkormányzat pénzén és az általa lízingelt gépkocsival utaznak Horvátországba, ezért erre a célra 2012-ben az önkormányzattól 200 ezer forintot, 2013-ban 300 ezer forintot vettek fel, amelyből élelmiszert, italokat vásároltak, a fennmaradó pénzt kunára váltották. A gépkocsi üzemanyagát is az önkormányzat pénzéből finanszírozták. Az utazásra 2013-ban hozzátartozóikat is magukkal vitték. A polgármester tudott a megállapodásról, és a pénzfelvételhez hozzájárult – derült ki a törvényszéki közleményből.

A vádlottak az utazásról képviselő-testületi ülés nélkül döntöttek, így megszegték az önkormányzati törvényben foglalt rendelkezéseket.

A másodrendű vádlott több alkalommal az önkormányzat pénztárából különböző pénzösszegeket vett fel – az elsőrendű vádlott tudtával és hozzájárulásával –, amelyet saját szükségleteire használt fel, majd a hiányt fiktív számlákkal leplezték.

Először a hatodrendű, majd a hetedrendű vádlottól papíron fát vásároltak, és velük fiktív adásvételi szerződéseket kötöttek, amelyeket az önkormányzat könyvelésében szerepeltettek.

A bíróság határozatát valamennyi vádlott és védőik is tudomásul vették, az ügyész a fellebbezés bejelentésére három munkanap határidőt tartott fenn, ezért az ítélet nem jogerős…

Gilvánfa egyike a szinte 100 %-ban cigányok lakta településeknek. Ettől nem függetlenül egyike az 5 legszegényebb magyar falunak. Ahol minden bizonnyal, nemcsak a polgármester fideszes, de a lakosság nagy része is… A számok erre engednek következtetni:

Gilvánfa 1. számú szavazókör Fő utca 4.
Névjegyzékben szerepel:249
Megjelent: 147 (59%)
Nem szavazott:102 (41%)
Ervényes szavazat: 146

Nagy Csaba FIDESZ, KDNP 129 (88.36%)
Bihari Márk MCP 5 (3.42%)
Dr. Vass Péter MSZP, PÁRBESZÉD 4 (2.74%)
Angyal Károly Tibor LMP 4 (2.74%)
Orbán Kálmán Péter MUNKÁSPÁRT 2 (1.37%)
Iván Petra MKKP 1 (0.68%)
Andrics Aliz JOBBIK 1 (0.68%)
további 13 jelölt: 0

Nagyon kegyvesztett lehet Bogdán, ha hagyták idáig fajulni az ügyét…  Azért a végén csak leszólt a vezér: “Ez igen, ez a mi kutyánk kölyke. Azért mentesd fel, Peti!”. Vagy hogy történhetett?

 

Forrás: HVG / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: