Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nincs választás, így ráér minden. Semmi sem lesz karácsonykor.

Nem tévedés: a kormány kedd este megjelent határozata szerint „legkésőbb 2019. december 15-éig” vehetik át a tüzelőt azok, akiknek az önkormányzat az állami költségvetésből kapott pénzből 12 000 forint egyszeri fűtési támogatást ad.

Azok kaphatnak ilyet, akik „a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot” használnak, a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesültek, és 2018. október 15-éig bejelentették az igényüket. A pénz a házhoz szállítás költségeire nem használható, azt a támogatottaknak kell fizetniük.

A határozat melléklete 2886 települést sorol fel, amelyek között nagyvárosok is vannak. A beérkezett kérelmek alapján pontosan meghatározták, hogy hol hányan kaphatják meg a 12 000 forintot: Debrecenben például 2001 család, a Zala megyei Zebeckén pedig 9.

Összesen 372 120 háztartást támogatnak, az erre fordított összeg csaknem 4,5 milliárd forint. Ehhez 2 milliárdot az Országvédelmi Alapból vesznek el, a többit pedig csupán átcsoportosítják a helyi önkormányzatok „működési célú kiegészítő támogatásai” című keretből.

Az EU választásig megérkezik majd a fa,és a hálás emberek megint tudni fogják hogy hová kell majd szavazniuk ha jövőre is akarnak majd tűzifát kapni. Hogy esetleg addig pár százan megfagynak, na bumm, járulékos veszteség a Fidesz számára. Ők csak statisztikák! Amúgy is, Viktor majd elintézi, hogy idén ne legyen tél. Ha esetleg mégis jönnek a kemény hidegek az csak azért lesz, mert a Soros megint betart a magyar embereknek…

Bezzeg ha szavazni kell, vagy ki kell vonulni, akkor megy a fideszes (bocs, uniós, csak Fidesz-vezette) busz. De a fát már nem viszik ki.. .

Forrás: HVG / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: