Orbán Viktor - Fotó: OV közösségi oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Igen persze, mi is tudjuk, hogy lerágott csont, azonban néha egyetlen kép döbbenetesebben tudja szemléltetni a valóságot.

Facebookon terjed egy fénykép, mely mélyen elgondolkodtatott. Politikusok, elemzők és civilek műsoridőt és frekvenciát nem kímélve magyarázták a sajtóban, hogy miért igazságtalan a Fidesz választási rendszere. Azonban most egyetlen egy képen bemutatjuk, hogy mit is jelent ez a valóságban.

A Fidesz magára szabott választási rendszerének a következménye pedig súlyos: dönthetnek szinte korlátlanul mindenről a kétharmad birtokában. Egyetlen egy garanciája maradt a demokráciánknak Áder János köztársasági elnök, aki elméletben ellent mondhatna a Fidesznek… Ugyan kérem, micsoda garancia!

Szóval azt gondolom, hogy érdemes megnézni ezt a pár számot, döbbenetesebb lesz, mint végighallgatni Németh Szilárd okfejtését amúgy-e bármiről:

 

Az üzenet pedig világos: nem az a kérdés, hogy szavazhatunk-e, hanem hogy ki számolja meg azokat a szavazatokat. Azonban most az európai uniós választás más lesz, más módszerrel választják ki azt, hogy ki is győzhet, ki és mekkora többséget szerezhet.

Kérjük ossza meg ezt a cikket, ha Önt is felháborítja a fenti számsor!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: