Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ha regnáló kormány nem akadályozná a jövőt, a jövőnket, profitálhatna belőle…

“Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, és megtalálja a munkát, amit szeretni fog.” Szent-Györgyi Albert

Annyira egyértelmű: ez a kormány már profitál – az EU-s pénzekből. Őket csak ez érdekli. Tudásvágy, alkotás, szerethető munka? Ugyan már! Nem véletlenül beszélnek a feudális állam kiépítéséről. Ők az új feudális nagyurak és érdekük, hogy a jobbágy ne tudjon még írni és olvasni sem. A köz- és felsőoktatás ez ellen ható tényező, azaz ellenség.

Emiatt is tüntetés holnap délután, Tüntetés a Tudomány és az Oktatás Szabadságáért. Délután, 14:00-kor kezdődik a Fővám téren, a Kossuth téren pedig várhatóan 16:00-kor fejezik be a beszédeket.

A tüntetés felszólalói (akiket eddig tudunk):

Kövér-Van Til Ágnes, az ELTE társadalmi nemek tanulmányának igazgatója

Szűcs Zoltán Gábor, az MTA munkatársa

Szijarto Imre, szervező, a CEU diákja

Tamás Gáspár Miklós, filozófus, a CEU vendégtanára

Molnár Via, a Corvinus diákja

Pásztor Erzsébet, Az Oktatói Hálózat képviseletében

Meg kellene valamit értenie a magyaroknak. A CEU-val nem “csak” egy egyetemet, a tudományos műhely egy fontos intézményét veszítjük el, hanem az önbecsülésünket és a nemzeti identitásunk egy jelentős részét is. Amikor egy nemzet hagyja, hogy elhagyja az “értelem” ott semmi másnak nem marad hely, mint alattvalóknak és rabszolgaságnak.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: