Tüntetés a Tudomány és az Oktatás Szabadságáért – Ma délután. Ugye te is ott leszel?


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Ha regnáló kormány nem akadályozná a jövőt, a jövőnket, profitálhatna belőle…

“Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, és megtalálja a munkát, amit szeretni fog.” Szent-Györgyi Albert

Annyira egyértelmű: ez a kormány már profitál – az EU-s pénzekből. Őket csak ez érdekli. Tudásvágy, alkotás, szerethető munka? Ugyan már! Nem véletlenül beszélnek a feudális állam kiépítéséről. Ők az új feudális nagyurak és érdekük, hogy a jobbágy ne tudjon még írni és olvasni sem. A köz- és felsőoktatás ez ellen ható tényező, azaz ellenség.

Emiatt is tüntetés holnap délután, Tüntetés a Tudomány és az Oktatás Szabadságáért. Délután, 14:00-kor kezdődik a Fővám téren, a Kossuth téren pedig várhatóan 16:00-kor fejezik be a beszédeket.

A tüntetés felszólalói (akiket eddig tudunk):

Kövér-Van Til Ágnes, az ELTE társadalmi nemek tanulmányának igazgatója

Szűcs Zoltán Gábor, az MTA munkatársaSzijarto Imre, szervező, a CEU diákja

Tamás Gáspár Miklós, filozófus, a CEU vendégtanára

Molnár Via, a Corvinus diákja

Pásztor Erzsébet, Az Oktatói Hálózat képviseletében

Meg kellene valamit értenie a magyaroknak. A CEU-val nem “csak” egy egyetemet, a tudományos műhely egy fontos intézményét veszítjük el, hanem az önbecsülésünket és a nemzeti identitásunk egy jelentős részét is. Amikor egy nemzet hagyja, hogy elhagyja az “értelem” ott semmi másnak nem marad hely, mint alattvalóknak és rabszolgaságnak.

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük